Continue suikeranalyse in samenwerking met BiometrIQ

Leer je lichaam kennen via een continue suiker analyse

Waarom een Suiker Analyse?

‘Het is niet van vet dat je vervet’, op z’n west-vlaams gezegd ;) Het is mijn slagzin tijdens consultaties. Maar hoe komt het dan dat we toch kilo’s bijkomen, en niet onder de vorm van spiermassa, zoals we wel zouden willen, … maar wel onder de vorm van lichaamsvet? Naast vetrijke voeding, wordt ook een teveel aan koolhydraten (= suikers) opgeslaan onder als lichaamsvet. Dit is vooral het geval wanneer we sterke suikerpieken in ons bloed hebben.

Gelukkig kunnen we sinds kort onze bloedsuikerspiegel en dus ook die suikerpieken meten! Want als we onze bloedsuikerspiegel continu opvolgen, kunnen we zien wanneer we suikerpieken hebben of onze bloedsuikerspiegel te hoog is en dus ook wanneer ons lichaam in vetopslag over gaat! Op die manier kunnen we inzicht krijgen in wat de oorzaak is en het in de toekomst vermijden.

Hoe werkt het?

We helpen je persoonlijke triggers van een hoge bloedsuiker (voeding, slaap, beweging, stress, … en meer) in kaart te brengen a.d.h.v. een glucose sensor en een gebruiksvriendelijke applicatie, waarin je een dagboek bijhoudt (voeding, beweging, slaap,… ). Dit gebeurt allemaal gedurende twee weken.

Op de eerste dag wordt de glucose sensor pijnloos aangebracht op de achterkant van je bovenarm. De eerste week volg je je normale leefgewoonten en kan je ook experimenteren. Na één week evalueren we samen je meetwaarden en sturen we bij door je gepersonaliseerd advies te geven om suikerpieken te vermijden.

Tijdens de tweede week pas je die adviezen toe en zie je direct de impact ervan! Op het einde van de tweede week vergelijken we samen week één (de week zonder adviezen) en week 2 (de week met adviezen) en kunnen we jouw persoonlijke adviezen verder verfijnen. We zien bij heel wat mensen reeds een enorme verbetering in deze twee weken!

Wat kom je te weten?

  • Welke voedingsadviezen zijn nuttig voor mij?
  • Welke triggers (voeding, stress, slaap, beweging, sport, …) hebben invloed op mijn energiemetabolisme en hoe ga ik hier concreet mee om?
  • Welke voeding vervang ik best door betere alternatieven?
  • Welke tips werken voor mij om vetopslag te vermijden en energiek door het leven te gaan?
  • Hoe vermijd ik een typisch energiedipje na het eten?
  • Moet ik wel tussendoortjes eten?
  • Is intermittent vasten een meerwaarde voor mij en hoe moet ik intermittent vasten inbouwen in mijn leven voor het beste effect?
  • Welke vorm van bewegen en sporten helpt mij om mijn doel te bereiken en hoe moet ik mijn voeding hierop aanpassen?

Kostprijs voor het Suiker Analyse traject van 14 dagen:

  • 290 euro voor het volledige traject.
  • 350 euro voor nieuwe cliënten, inclusief intake gesprek.