info@dietist-tom.be — 0472 84 01 30

Leer je lichaam kennen via een continue suiker analyse

Waarom een Suiker Analyse?

De invloed van suiker en ‘snelle koolhydraten’ op onze gezondheid werd lang onderschat. Recent ziet de medische wereld een ‘nieuw’ verband tussen de zogenaamde ‘welvaartsziekten’ en ons eetpatroon. Zo zien we dat de introductie van lightproducten (meer suiker, minder vet) deze welvaartsziekten in een stroomversnelling heeft gebracht. Tegenstrijdig met de geldende voedingsadviezen: minder vet eten.

Hoe dit komt kan dankzij recente technologieën beter in kaart worden gebracht. Door gebruik te maken van de continue glucose meter krijgen we beter inzicht op je bloedsuikerspiegel en de gevolgen en oorzaken van een onstabiele bloedsuiker.

De nadelen van een onstabiele bloedsuikerspiegel zijn legio en houden helaas allen verband met elkaar (jawel ons lichaam hangt aan elkaar) en met het risico op die welvaartsziekten (diabetes type 2, obesitas, chronische ontstekingen, hart- en vaatziekten, …)

Concreet wil dit zeggen dat zowel ons hormonaal systeem als ons immuunsysteem beïnvloed wordt door je bloedsuikerniveau, evenals onze organen. Dit alles beïnvloed een cascade aan lichaamsprocessen.

Hoe de schommelingen in je bloedsuikerspiegel je gezondheid beïnvloeden leggen we je graag verder uit. Maar nog belangrijker: Wat jou suikerspiegel triggert en hoe je jouw suikerspiegel onder controle krijgt gaan we samen uitzoeken. Hierbij ga je met onze begeleiding zelf aan de slag met de continue suikersensor en analyse tool.

Hoe werkt het?

We helpen je persoonlijke triggers van een hoge bloedsuiker (voeding, slaap, beweging, stress, … en meer) in kaart te brengen a.d.h.v. een glucose sensor en een gebruiksvriendelijke applicatie, waarin je een dagboek bijhoudt (voeding, beweging, slaap,… ). Dit gebeurt gedurende twee weken.

Op de eerste dag wordt de glucose sensor pijnloos aangebracht op de achterkant van je bovenarm. De eerste week volg je je normale leefgewoonten. Na één week evalueren we samen je meetwaarden en sturen we bij door je gepersonaliseerd advies te geven om suikerpieken te vermijden.

Tijdens de tweede week pas je die adviezen toe en zie je direct de impact ervan! Op het einde van de tweede week vergelijken we samen week één (de week zonder adviezen) en week 2 (de week met adviezen) en kunnen we jouw persoonlijke adviezen verder verfijnen. We zien bij heel wat mensen reeds een enorme verbetering in deze twee weken!

Wat kom je te weten?

Kostprijs voor het Suiker Analyse traject van 14 dagen: