Getuigenissen

16 november 2022
    
De samenwerking met Tom loopt prima!
Tom is een zeer ervaren motivator, met het juiste antwoord voor elke voeding vraag. Ook suggestief reikt hij tal van mogelijkheden aan. Je voelt dat deze begeleiding goeie ondersteuning geniet, gefundeerd door tal van zaken, waar je echt houvast aan hebt. Zeker een aanrader voor wie echt een goeie diëtist zoekt en waar voeding niet alleen bestaat uit groeten en water. Er is zoveel mogelijk…in de juiste verhouding, de juiste timing, de de juiste proporties, Tom is jouw vriendelijke navigator in gezond leven. Ik ben alvast erg dankbaar.
3 november 2022
    

Ik moest gewicht en suiker onder controle krijgen. Wat twee maanden geleden een hele opdracht leek, is echter een leuke ervaring geworden. Nieuwe eetgewoonten aangenomen dankzij de professionele, maar eenvoudige en ongedwongen aanpak van Tom. Het resultaat is er al. Merci Tom

20 oktober 2022
    

Sinds enige tijd ben ik de samenwerking met Tom begonnen.

Voor mij was het niet zozeer de kilo’s die ik kwijt wou wel een gezondere en haalbaar voedingschema.
Ik heb namelijk diabetis type 2 en ben enige maanden moeten starten met immunotherapie wat naar beweging toe niet altijde evident is.

De steun en motivatie van Tom geven mij wel de kracht om er steeds weer tegenaan te gaan.
Het voedingschema voelt voor mij niet aan als een dieet eerder een gezonde levenstijl.
Ik blijf toch de raad en steun nog wat volgen, ook al gaat niet altijd even gemakkelijk.

Bedankt Tom

6 oktober 2022
    

Al verschillende diëten geprobeerd en al veel geld verspild bij diëtisten die me advies gaven waarvoor ik zeker geen consultatie nodig had tot ik bij Tom terecht kwam.

Tom bekijkt de situatie en geeft je een top-notch evaluatie met gedetailleerde instructies gebaseerd op courante lichaamsmetingen. Eindelijk iemand gevonden die het geld waard is!

6 oktober 2022
    

Simply the Best!

Dit op maat voor iedereen, en naar ieders wensen & specifieke doelen. Realistische doelstellingen & helpt je met de nodige tools, onderbouwde informatie & klantgerichtheid.

DNA-analyse & voedingsbegeleiding zijn een aanrader voor iedereen, jong, oud, sporter, recreant, voor ieder potje een (gezond) dekseltje.

Ook handige website vol recepten!

Tip: Gezonde (gemakkelijke) kookboeken uit te lenen in de praktijk! Happy client!

(Mensen met eetstoornissen zijn er ook welkom)
Geen nummer in de rij, maar klantgerichtheid.

5 oktober 2022
    

Ook voor niet fervent sporters kan Tom het verschil maken. Juiste combinaties leren maken, alle “light” overboord, weten wat wanneer kan … allerlei tips die me tot nu toe meer dan goed hebben geholpen om me weer gezonder te maken. Geen gewrichtspijn meer, meer zin in bewegen, minder gewicht meesleuren … ik kan alleen maar tevreden zijn.

5 oktober 2022
    

Via iemand uit de straat die stage volgt bij de groepspraktijk bij Tom terecht gekomen. Voor mij als doel nog enkele kilo´s af te vallen en vetpercentage aanzienlijk te verminderen om mijn loopprestaties te verbeteren richting mijn volgend doel pr halve marathon en pr marathon. Zeer goede begeleiding en advies gekregen omtrent de juiste voeding en strategie van gezond eten. Beste beslissing dat ik heb gedaan om de samenwerking met Tom aan te gaan.

28 januari 2022
    

Na wat online opzoekwerk kwam ik in augustus 2020 bij Tom terecht.
Ik voelde me snel op mijn gemak en had niet het gevoel op dieet te zijn, alles draait hier om gezonde voeding.
Tom staat ook voor een persoonlijke aanpak, je krijgt een lijst met voedingsmiddelen, recepten tot zelfs de winkels toe waar je alles kan vinden.
De DNA-analyse is ook een grote meerwaarde.

6 december 2021
    

Ik ben na een intensieve topsportperiode heel wat bijgekomen en zelf lukte het me niet dit er weer af te sporten. Na het aanpassen van mijn levensstijl op basis van de adviezen van Tom verloor ik elke maand verschillende kilo’s, zelf als student

29 november 2021
    

Als je verder gewicht verliezen, en toch nog genoeg energie en kracht wilt hebben voor de trainingen dien je bij Tom te zijn. Zijn input verandert je eet gewoontes, zijn schema laat toe om nog genoeg te eten (zonder honger te lijden) en dit ondersteund door een fantastiche applicatie waar je al je documenten etc… kan raadplegen. Topper

24 november 2021
    

Uitstekend advies met garantie op het behalen van je persoonlijke doelen

24 november 2021
    

Heel ervaren, vriendelijk mens die weet waar hij mee bezig is.
Luistert goed naar wat je wil en kan.
Super diëtist
Ik raad hem aan iedereen aan.
Zelfs mijn specialisten stonden verwonderd van de resultaten die ik bekomen heb samen met Tom
Super bedankt Tom

24 november 2021
    

Heel goed geholpen door Tom. Professionele aanpak en altijd vriendelijk. Top!

23 november 2021
    

Combineer de laatste wetenschappelijke inzichten met een persoonlijke begeleiding en je hebt diëtist Tom! Aanrader!

23 november 2021
    

Erg bekwaam, resultaat gegarandeerd. Goede motivator.

23 november 2021
    

Goeie dietist, altijd bereid om te luisteren en schema aan te passen! Kennis top!💪💪💪💪

20 november 2021
    

Fijne samenwerking! Niet enkel om gewicht te verliezen maar ook in functie van sporten en de juiste voeding (en eventueel supplementen) op het juiste moment is Tom een echte ervaringsdeskundige. 👍

20 november 2021
    

Vriendelijk. Veel bijkomende informatie. Met haalbaar doel zonder honger lijden🙂

20 november 2021
    

Weet echt wel van aanpakken. Heel los en sociaal in omgang. Niks is teveel… recepten, winkels waar je de producten kan vinden, labels waar je moet op letten. Alles op eigen maat. 🔝

19 november 2021
    

Uitstekende gepersonaliseerde begeleiding! Steeds op de hoogte van de nieuwste zaken in zijn sector.

19 november 2021
    

Zeer tevreden over begeleiding en extra trics om terug gezond te eten.
Een echte aanrader, dit is dieeten zonder veel poespas.

19 november 2021
    

Op zoek naar dat extra duwtje in de rug om via de juiste voeding uw sportieve prestaties op een hoger niveau te tillen? Ik vond het antwoord bij Tom!

18 november 2021
    

Heb hier een dieet en begeleiding gevonden die wel helpt voor mij … goeie vorm van gezonde voeding zonder naar het extreme te gaan, alles kan bij wijze van spreken maar met mate. Bij elke consultatie krijg je ook goeie tips mee .. vaak simpele dingen waar je zelf niet aan denkt maar wel helpen.

18 november 2021
    

Aangename persoon Tom…mooie resultaten is een aanrader als je gewicht wilt verliezen ….

18 november 2021
    

To the point advies.
Luistert goed en werkt op maat naar wat haalbaar is. Zoekt naar oplossingen.

17 november 2021
    

Veel hulp gehad om ideeën op te doen wat je wel en niet mag eten met een te hoge cholesterol. Dankzij zijn uitgebreide lijsten werd het veel gemakkelijker om te winkelen waarvoor dank.

17 november 2021
    

Samen duidelijke en haalbare doelen stellen zodat je traject kan volhouden en dit met ‘dagdagelijks lekker eten”. Kwaliteit staat bovenaan.

17 november 2021
    

Na een zoveelste eigen mislukte poging om op eigen kracht te vermageren ben ik via “dokter google” bij Tom terecht gekomen. Waarom Tom? Ik voelde mij geconnecteerd door onze gemeenschappelijke passie van het fietsen. Ik wordt op een fijne manier bijgebracht hoe mijn specifiek voedingsschema er moet uit zien. Om niks aan het lot over te laten gaan we ook een volledige DNA check uitvoeren! Kortom… ik ben bijzonder tevreden over de huidige aanpak en héél benieuwd naar de nieuwe inzichten uit de DNA analyse. PS: ondertussen 6 weken bezig en 6,4 kilo lichter. :-) Filip

16 november 2021
    

Heel tevreden in 5 maanden 5 kg kwijt en geloofd niet in echt diëten maar een meer gezonde voeding waar bij de focus meer ligt op wanneer wat wel ,wat niet. Gezonder in combinatie met meer beweging. Waardoor het haalbaar is, en uw gewicht niet zoals het is met echt diëten en crashdiëten dat u gewicht terug stijgt omdat je het niet volhoudt.

16 november 2021
    

Tom laat je niet diëten, maar leert je een nieuwe gezonde levensstijl aan die je makkelijk kan volhouden!

16 november 2021
    

Als sporter is het niet gemakkelijk om het juiste voedingspatroon te vinden. Via verschillende instanties ben ik doorverwezen tot bij Tom om me te laten begeleiden op het vlak van een aangepast voedingschema algemeen, tijdens het sporten en in combinatie met intermittent fasting. Ik ben heel blij dat ik Tom leren kennen heb, want hij heeft me hierin super begeleid. Hij is vlot en duidelijk in zijn uitleg en begeleiding, en maakt tijd voor iedere persoon als individu om zo tot het beste voedingsschema te komen. Ook is hij telkens oprecht geïnteresseerd over hoe het gaat op sportief vlak wat zorgt voor een persoonlijkere begeleiding. Persoonlijk zou ik Tom zeker aanraden als diëtist en zeker ook als persoon.

13 november 2021

Na verschillende pogingen om op mezelf gewicht te verliezen ben ik bij diëtist Tom terechtgekomen. Heel blij met het resultaat en de opvolging, goeie tips en nooit het gevoel dat ik op dieet ben.

13 november 2021
    

Topkerel. Geen dieet maar focus op gezonde voeding. Duidelijk en haalbaar advies. Persoonlijk voedingsplan werkt prima voor mij. Reeds + 15 kg afgevallen, zonder honger te hebben!

13 november 2021
    

Sinds enkele jaren in begeleiding bij deze top diëtist. Hij is geduldig en heeft respect voor de mens. Hij zorgt voor een goed plan en bewandelt ze samen met mij. Dat is hoe ik deze begeleiding bij Tom het beste zou kunnen samenvatten. Als triatleet in combinatie met een zeer drukke agenda kreeg ik steeds de juiste adviezen mee. Geen geldbejag wel de best passende oplossingen voor het persoonlijk plan.
Kortom! Ik zou (en doe dit vaak) Tom aanraden.

12 november 2021
    

Van bij de start een goeie klik gemaakt met Tom. Een plan op maat van je gewoontes en je persoonlijkheid mij al gauw een mooi resultaat opleverde. Tom steunt je door dik en dun ook in moeilijke tijden en staat altijd paraat om vragen te beantwoorden. Een WhatsApp bericht beantwoorden wanneer je in de winkel niet zeker bent of je aankoop wel ok is, is in de mate van zijn mogelijkheid dan ook vlug beantwoord.

12 november 2021
    

Heel professioneel, je voelt je op je gemak bij Tom. Zeker aan te raden voor wie op een gezonde en duurzame manier aan zijn gezondheid wil werken

12 november 2021
    

Voor mijn dochter op zoek gegaan naar een diëtist die mee helpt zoeken om een evenwicht te vinden tussen gezonde voeding & sporten. Per toeval bij Tom terecht gekomen en heel tevreden ! Hij helpt mee zoeken , stuurt info door, kijkt niet enkel naar t gewicht maar ook bv naar spiermassa. Kortom een aanrader!

12 november 2021
    

Op je voeding letten en heel regelmatig in beweging zijn, maar toch elk jaar weer wat bijkomen… Herkenbaar? Na 15 jaar aanmodderen bracht een bezoekje aan Tom de kentering. En dat met niet eens zo’n wereldschokkende veranderingen: gewoon een aantal kleine, behapbare optimalisaties in m’n voedingspatroon en sportgewoontes. Na amper een half jaar overtreft het resultaat m’n stoutste verwachtingen. En dan gaat het natuurlijk om gewichtsverlies, maar ook om het fitter en energieker gevoel. Ik ben alvast erg blij dat ik bij Tom ben binnen gestapt!

19 oktober 2021
    

Goede middag Tom,

Bij deze eindigde ik mijn eerste marathon op de  932ste  plaats van de 1406 deelnemers en 20ste vrouw binnen me categorie met een officiële tijd  van 4uur4minuten en 6 seconden.  Ik ben zo trost als en dankbaar als een mens maar kan zijn!!!!

Ik wil je bij deze nog eens bedanken dat ik met een volle brandstoftank aan de start stond , dat ik wist hoe ik mezelf moest bevoorraden tijdens het lopen en dat er na dit avontuur nog iets van me over blijft 😊

Je mag er ook zeker van zijn dat ik in 2022 nog eens bij jouw over de vloer kom om goed voorbereid te zijn want me eerste woorden, als de tranen verminderd waren,  waren “Dit wil ik nog doen!!!!! ” 😃 .

Nogmaals hartelijk dank voor alles en tot in 2022 voor me volgende Marathon.

4 december 2020
    

Het diëten moe, maar ontevreden over ons gewicht én ontevreden over de klassieke diëten zochten we als koppel begeleiding op maat van een diëtist die vooral met gezonde voeding bezig was.
We vonden hem in augustus in de persoon van Tom, en we hebben het ons nog geen minuut beklaagd dat we met hem in zee gegaan zijn.
Ons persoonlijk plan is bruikbaar en een grote hulp, en vragen worden snel beantwoord.
Het is ons opgevallen dat Tom een goede luisteraar is, en dus refereert naar ons als persoon, ipv een aantal regeltjes af te drammen.
Die persoonlijke aanpak motiveert ons !
Jammer genoeg gaat het vermageren zeer traag, maar we genieten zo van de “andere” levensstijl dat we niet veel het gevoel hebben dat we ons iets ontzeggen.
Zoals het nu lijkt kunnen we nog lang volhouden, al is het woord “volhouden” niet goed gekozen.
Bedankt Tom om ons op de lange weg bij te staan, te motiveren en te enthousiasmeren :-)

15 november 2020

Hele goeie begeleiding op de weg naar een gezonde levensstijl.
Vragen tussendoor kan je altijd stellen, je wordt heel snel geïnformeerd.

15 november 2020
    

Bij Tom gaat het niet om het cijfertje op de weegschaal, maar het streven naar een gezonde levensstijl in combinatie met het sporten.
Via Tom ook het intermittent vasten leren kennen en hoe ik het concreet moet toepassen in functie van het sporten.

15 november 2020
    

Gebalanceerd sportvoedingsadvies om de vooropgestelde doelen te behalen door een nuchtere analyse van UW voedingsgewoontes. Alsook voor voedingssupplementen, sportvoeding(SANAS) en dergelijke kunt u bij tom terecht.

15 november 2020
    

Tom gaf ons vanaf het eerste bezoek, nu drie jaar geleden, vertrouwen in een goede afloop van ons voornemen om ons gewicht op peil te brengen.
Intussen zijn onze voedingsgewoonten volledig gewijzigd. Hier geen ‘lights’ maar bewust gekozen gezonde voeding die ons gewicht quasi onmiddellijk in de goede richting liet gaan.
Het schema en de tips integreren we dag na dag. We willen er eigenlijk niet meer van af.
Door de samenwerking met Tom zien we onze energie en onze weerstand boosten. Bedankt Tom!

15 november 2020
    

Sedert ik samen met Tom een evenwichtig voedingsplan opmaak in functie van mijn sportprestaties ben ik er alleen maar op vooruit gegaan. Tips omtrent voeding en de nodige supplementen in functie van de trainingsbelasting zijn TOP en hebben meer dan zijn effect! Bedankt Tom en samen op weg naar een (sportief) succesvol 2021 !

15 november 2020
    

Zeer aangename persoon die uitstekend voedingsadvies geeft. Hij kan zich goed in uw persoon plaatsen en op die manier gepast en up to date advies geven. Absoluut een aanrader voor iedereen die wil bijleren over zijn voedingsgewoontes!Werkt ook steeds punctueel en is altijd op tijd wat samenwerken zeer handig maakt.Begripvol, kennis van zaken en een fijne persoonlijkheid.

15 november 2020
    

Super tevreden, echt een aanrader om terug op het gezonde spoor te komen .. en blijven.

Veel handige tips, receptjes .. 🌱🚲🏃‍♀️#HealtyFirst☺️

Blij dat ik in juni de stap gezet heb.. 7%minder vetpercentage. En we zijn niet vanplan te stoppen

1 maart 2020
    

Tom,
Vandaag de marathon in Kruibeke gelopen omdat we vrezen vr annulatie in Rome (gezien Corona).
Dank voor de goeie support de laatste maanden!! Hebben er heel veel aan gehad. Wim ook!
Je doet dat super goed en met veel enthousiasme.
Veel groetjes
Wim en Sofie

26 november 2019
    

Schema van Tom mooi gevolgd gedurende een grote maand: resultaat –> van 22% vet naar 19%. Dit zonder hongergevoel (integendeel) en gemakkelijk vol te houden. Sportprestaties verbeteren ook zienderogen. 

22 oktober 2019
    

I did it!! Dikke merci Tom voor de top begeleiding in mijn voedingsschema’s en afname in vetpercentage! Was kicken vandaag in marathon Brugge

26 september 2019

Dag Tom

Intussen heb ik de uitslag binnen van de triatlon. 5u14’38”, alvast heel tevreden. Geen last van de maag, voldoende energie tijdens de wedstrijd en schitterende recuperatie. Ik ben al terug gaan werken met de fiets. Nu een weekje recupereren en chillen. En dan begint de voorbereiding op de marathon. Nogmaals bedankt voor de begeleiding.

Mvg
Bart

13 juli 2019
    

Sterke eerste week in de ronde van Frankrijk van Xandro Meurisse met als hoogtepunt gisteren een 3de plaats op planches des belles filles. Net als bij het EK en WK vorig jaar ook dit jaar een maand voor het grote doel samen gezeten om voedingsstrategie op punt te zetten. Principes van low carb, high carb, no carb of intermittent fasting dagelijks toegepast en aangepast rekening houdend met trainings- en wedstrijdschema om tegen de Tour in topconditie te zijn 👊🚴‍♂️💨

3 april 2019
    

Ik heb net met veel aandacht en plezier geluisterd naar jouw interview op Radio 2. Zo ben ik terecht gekomen op jouw website en mijn hart maakte een sprongetje bij het lezen van jouw 11 gezondheidsregels. Ze zijn haalbaar!!! Ik heb sinds kort besloten dat ik stop met al mijn diëten. Het is bijzonder vermoeiend en deprimerend om een ganse dag door gefocust te zijn op eten. En al helemaal als het niet het gewenste resultaat geeft. Ik heb er echt genoeg van! No more jo-jo! Ik wil vanaf nu kiezen voor een gezonde levensstijl en voor gezonde voeding. Gedaan met strenge diëten! Ik heb gezien op je website dat je een heel deel recepten hebt en zelfs een 2 wekenplan. Fantastisch!

29 januari 2019
    

Goeiemorgen Tom
We zitten ondertussen een week verder dus ik dacht dat het misschien interessant is voor jou om wat opvolging te krijgen:
Momenteel 74.5 kilogram (water is heel goed bijgevuld, dus geen watergewicht)
Ook een hele stuk meer definitie, lagere vet pct.. maar het belangrijkste: enorm veel energie en wil doorheen de dagen om mijn training te doen.

Als het zo blijft doorgaan zal de BK geen moeite zijn.
Dank je wel, ik hou je up-to-date en we kijken binnenkort voor een eventuele opvolging
Met vriendelijke groeten

25 augustus 2018
    

Reeds 10 kilo lichter met de hulp van Tom. Zo trots! Dank je Tom voor alle goeie tips en de super motivatie! Mijn reis zit er nog niet op maar voel me zo veel beter! #DietistTom #eenaanrader#livechanging #happy #healty #active

27 juni 2018
    

Dag Tom,

Ik beloofde je na de Mont-Ventoux uitdaging je nog eens te laten weten hoe het gegaan is.
Het is een super weekend geweest. Uiteindelijk de Ventoux kant Malaucène in 1 keer naar boven gefietst in 2u 15min 53seconden.
Ik had gehoopt rond de 2u te kunnen eindigen, maar voor we aan de voet kwamen hadden we al 80km gefietst met al 1000hm op de teller.

Heb me dus zonder problemen kunnen neerleggen bij deze tijd 😉 Ik geloof dat zonder die 80km het misschien wel nog een stukje sneller gelukt zou zijn.
Uiteindelijk hebben we zaterdag 145km gefietst met in totaal 3200hm. Een prestatie waar ik toch wel trots op ben en waarvan ik begin dit jaar nooit gedacht zou hebben dat ik dit aankon.
Boven komen was 1 van de meest emotionele momenten uit mijn leven.
Op die moment dacht ik terug aan alle geleverde inspanningen, de trainingen, de aanpassingen in mijn voeding, het was onmogelijk om het droog te houden (en nee het regende niet 😉)

Ik moet je dus in ieder geval nog eens bedanken voor de begeleiding. Zonder uw deskundige hulp bij het aanpassen van mijn eet gewoontes, de tips wat/hoe/hoeveel te eten tijdens de inspanning was het me nooit gelukt:

  1. om 25 kg te verliezen in de voorbije 5 maand op een verantwoorde manier
  2. de inspanning zonder ‘klopje’ vol te houden tot het einde.

BEDANKT en nu ga ik op de ingeslagen weg verder, nieuwe doelen tegemoet !

Dimitri

1 juni 2018
    

Tom,

5 maand geleden bij jou begonnen met als doel voor mijn 60ste verjaardag 20 kg te vermageren. Had hiervoor 9 maanden. Ondertussen zijn we 5 maand verder en al 17 kg vermagerd, als ik zo verder doe haal ik binnen de 6 maand de 20 kg! :-) Jou richtlijnen goed opgevolgd en anders beginnen eten. Eet soms nu zelfs meer dan vroeger, heb niet het gevoel dat ik op dieet ben. Dit kan ik blijven volhouden. Voorbije maanden ook meer beginnen bewegen. Probeer nu zoveel mogelijk met de fiets overal naar toe te gaan. Conditie gaat opmerkelijk is stijgende lijn en voel me veel fitter!

14 mei 2018
    

Dag Tom,

Bij dezen wou ik je nog even laten weten hoe het me verlopen is op Dwars door Brugge. Ik heb een super tijd kunnen lopen, had nooit gedacht dat ik onder de 1:25 zou uitkomen maar dat is met toch gelukt! Mijn eindtijd was 1:22:39. Ik voel me goed in mijn vel de laatste tijd en ik geniet van mijn eten!
Een dikke merci voor alle hulp!
26 januari 2018
    

Dankzij de schitterende voedingsadviezen van Tom Vandenbussche en de schema’s van Matthias Boetens bij Pulso Preventielab in Zwevegem meer dan enkele kg kwijt geraakt TOP AANRADER!

6 november 2017
    

Tom, dank voor de vele tips de afgelopen twee maanden. Nu zijn we op skireis in Stubaier en we voelen beiden dat enkele kg minder en meer energie een groot verschil maken.

23231732_10155909127077146_1215372247_n

En ja, ze hebben hier ook Havermout 😉 . Dank, Jeffrey en Melissa!

30 oktober 2017
    

8 maanden geleden een eerste keer op consultatie gekomen om gewicht te verliezen en meer energie te hebben. Deed niks van sport. Ondertussen 15 kg vermagerd, veel meer energie en dit weekend de halve marathon van Gent uitgelopen.

Goeiemorgen Tom, zot nieuws: heb die halve marathon uitgelopen in 2u35 :-). Heb je eetplan helemaal gevolgd, tijdens de bevoorrading goed gedronken en gegeten. Et voila. Merci voor de begeleiding. Kga mij binnenkort nog een echte voelen!

 

19 oktober 2017
    
Goedemiddag Tom,
Bij deze wil ik jou, zoals beloofd, laten weten dat mijn 1/2 marathon goed verlopen is.
Betreffende mijn voeding (voorbereiding, etc…) heb ik geen enkel probleem of ongemak ondervonden tijdens het lopen.
Even…vanaf km’ter 15 heb ik een 100 meter moeten stappen omdat mijn overbelaste kuit een beetje tegenspartelde en het wel sterk bergop was.
Maar uitgeput of braakneigingen…neen nergens last van gehad. Mijn aangepaste voeding en trainingsschema van Rik heeft als het ware zijn werk verricht.
Mijn tijd…wel door even te moeten stappen ben ik wel wat minuten verloren, maar toch nog een mooie tijd van 2:14:25 behaald tegen een gemiddelde van 9,4 km/uur. Niet slecht denk ik dan voor een eerste keer een 1/2 marathon te lopen. Volgend keer ga ik voor een betere tijd!
Momenteel ga ik mijn kuit laten herstellen en volgend jaar ga ik terug in de startblokken schieten voor enkele langere lopen waaronder de 1/2 marathon terug in de agenda staat.
Hiervoor zal ik terug beroep doen op jouw expertise.
Tot later!
Met sportieve groet,
Bianca Moens
7 september 2017
    

Volg nu 3 weken strikt je voedingsschema. Heb geen moeite met het volgen van de richtlijnen en mijn suikerwaarden zijn wonderbaarlijke verbeterd. Zit nu ’s morgens, ’s middags en ’s avonds stabiel rond de 100. Heb binnen 2 weken terug een afspraak bij huisarts en hopelijk mag ik stoppen met medicatie voor de suiker. Bedankt!

1 september 2017
    

In de aanloop naar de Marathon van Amsterdam vorig jaar heb ik de klik gemaakt: ik moest en zou mijn gewicht naar beneden krijgen. Uiteraard met de bedoeling om Amsterdam beter te lopen maar ook zo heel geniepig omdat ik eigenlijk wel droom van mijn eerste ultra-marathon… ooit… :-). Reken daar nog eens bij dat ik toch best wel al een aantal jaren nog amper mijn t-shirt durf afdoen aan het zwembad en dat ik me bij elke loopwedstrijd het dikkertje-van-dienst voel. Ah ja, gewoon, het was tijd om er iets aan te doen, punt.

unspecified-1024x686Uiteindelijk ben ik bij Dietist Tom terecht gekomen, gekend van Clavis Torhout en Running And More bovendien zelf duursporter wat het praten natuurlijk een pak gemakkelijker maakt. Kijk, dit is nu eens wat ik wou horen: geen crashdiëten, niet uithongeren, geen weight-watchers-punten tellen of wat nog van rare dingen. Nee hoor, gewoon simpel: zorg dat wat je in je lijf krijgt ook nuttig is voor je lijf. Eiwitten na het sporten, koolhydraten voor het sporten, vocht tijdens het sporten, allez, een hele waslijst aan tips and trics maar uiteindelijk wel heel logisch en gemakkelijk op te volgen zonder ook maar één dag honger te hebben of zwak op mijn poten te staan als ik een run van 30km op de planning had. Perfect dus! De resultaten waren er dan ook naar: tegen Amsterdam was ik een paar kilogram lichter en voelde ik me ook een stuk fitter. En als kers op de taart kreeg ik nog een hele eet-planning voor de 48u voor mijn marathon, de wedstrijd zelf en de 24u nadien. Ik blijf tegen iedereen herhalen dat dit er voor gezorgd heeft dat ik toen een PR heb gelopen!

Maar na Amsterdam ging het weer bergaf: een auto-ongeval waardoor ik 2 maanden nog amper kon sporten, kopje laten hangen, vervolgens wel weer herpakken maar dan een valpartij tijdens het trailrunnen weer anderhalve maand amper beweging, terug kopje laten hangen. Van het één kwam het ander en het resultaat was dat er 3.5kg extra op de weegschaal verscheen. Terug naar af dus… Tijd om verstandig te worden met andere woorden en deze keer ook echt definitief want die ultra zal zichzelf niet lopen!

De volgende afspraak met Tom was gepland eind augustus, dan heb je twee mogelijkheden: opschrijven wat je eet en ondertussen lekker dikker worden waarna de diëtist kan zeggen waarom je zo gemakkelijk aan dat Michelin-sponsorcontract bent geraakt, of je gaat gedetailleerder gaan noteren en je gebruikt de informatie van je diëtist om zelf uit te vissen welke voedingsmiddelen je nu toch echt wel beter in de kast zou laten staan… nog voordat je ze in je mond steekt in dat geval. Twee keer raden voor welke oplossing ik gekozen heb? 😉

KnipselIk heb gekozen voor My Fitnesspal van Under Armour. Uiteraard omdat het een heel gemakkelijke app is maar vooral ook omdat ze realtime opgeven waar het fout loopt. Voorbeeldjes? Wel, in den Albert hadden we kaas-in-olie meegebracht voor in mijn slaatje. Lekker en gezonde olijfolie dachten we, tot de app duidelijk maakte dat die bomvol verzadigde vetten zat, bleek het helemaal geen olijfolie te zijn in dat potje. Of nog: dacht ik heel lekkere koekjes gevonden te hebben waar zelfs op stond “goed bezig”, blijken die bomvol koolhydraten te zitten… Tjah, zo goed bezig zijn we dus niet op dat moment.

Wil je zelf ook beter op je voeding gaan letten? Dan moet je eigenlijk maar twee dingen onthouden uit deze blogpost:

  1. Ga naar Tom voor begeleiding (niet-gesponsorde mededeling :)). Een absolute meerwaarde, zelfs als je helemaal geen gewicht kwijt hoeft!
  2. Ga aan de slag met My Fitnesspal (ook niet-gesponsorde mededeling). Je zal er versteld van staan hoe je na een paar dagen al te weten komt dat bepaalde voedingsmiddelen toch niet zo goed voor je zijn als je eerst dacht. Ik ben nu een weekje verder en bijna elke dag ben ik na het ingeven in de app terug de koelkast in gedoken om toch maar iets anders uit te halen.

 

Hoe doen jullie het trouwens om voldoende energie binnen te krijgen en tegelijk toch niet meer te eten dan noodzakelijk?

Link Website: https://didiersalembier.wordpress.com/2017/08/11/gemakkelijk-je-eetdagboek-bijhouden/

 

 

23 augustus 2017
    

Tom, bedankt voor je hulp, ik heb er veel aan gehad. Als ik zelf nog eens nood heb aan een diëtist of iemand mij vraagt waarheen, dan stuur ik ze zeker naar jou.

21 augustus 2017
    

Al meer dan een week volledig klachtenvrij en sterker dan ooit dankzij het FODMAP dieet. Geen last meer van opgeblazen en krampen. Had dit nooit gedacht. Waarvoor dank. Grt Steven

11 augustus 2017
    

Ik kom nu al reeds 4 maanden naar jou en al 12 kg vermagerd, maar heb niet het gevoel dat ik op dieet ben. Heb met jouw adviezen een nieuw voedingspatroon aangeleerd dat ik kan blijven volhouden.  Nog 4 kg te gaan en heb mijn doel bereikt :-)

6 augustus 2017
    

Na een toch wel zorgwekkende dip heb ik dankzij de goede (en aanhoudende) voedings en drank tip/adviezen van Tom de transAlp, toch wel een van de zwaarste mtb meerdaagse, tot een goed einde gebracht. Ook al ben ik goed bevriend met Tom, nu heb ik zelf mogen ondervinden wat het belang van goede hydratatie en sportvoeding is! Ik kan iedereen aanraden om zeker eens ten rade te gaan bij een professional voorafgaand aan een grote inspanning. Ook al denk je dat je het al allemaal weet. Ik spreek voor mezelf ;)

12 juli 2017
    
“Hello,
Uitslag : 4.03.11!
Super tevreden , geen problemen gehad.
Bedankt voor het goed advies; zonder jou was het onmogelijk geweest denk ik!”
“… Voor de rest is het nu terug aan de slag met al je eettips en dan hopelijk op 14 december een duidelijke verbetering in mijn vetpercentage!
Bedankt nogmaals voor alle hulp tot nu toe, het heeft me zeker enorm geholpen de afgelopen weken! Op naar de volgende marathon met de zaken die ik deze keer geleerd heb!…”

“…16 minuten sneller dan vorig jaar en blij met het resultaat. Ik moet zeggen dat je eetpatroon tijdens de wedstrijd wonderen heeft gedaan! De voeding kwam op het perfecte moment en ook de gelletjes zorgden perfect op de goede momenten voor de nodige energie. Bedankt voor alle tips!…”

“Het is werkelijk onschatbaar wat jullie van concrete voedingstips hadden voor mij vanuit die stofwisselingsanalyse! Ik ben ervan overtuigd dat dit de sleutel was tot mijn o zo vlotte marathonvoorbereiding én PR!”

Unknown

12 juli 2017
    

Hey Tom ,

 

Even om te laten weten , Gent Wevelgem is zeer goed verlopen. Geen Krampen gehad gedurende de rit , enkel op het einde ( laatste 40 km na de heuvelzone begonnen de spieren wel wat pijn te doen , wat ook logisch was gezien de snelheid waarmee we hebben gefietst. 32 gemiddeld over de 250 km )

 

Opnieuw voldoende gedronken met wat extra zout in de bidons. In mijn laatste bidon heb ik nog een pilleke of vier van die Tyrosine verwerkt.

Als eten heb ik havermout pannenkoeken meegedaan. Op het einde nog een gelletje of 2 om het laatste te overbruggen.

 

Ondertussen ben ik ook nog een 3,5 kg aan gewicht verloren deze maand en dit door het snoepen volledig te laten.  Na de tournee minerale in Februari hebben we van Maart een maand zonder (snoep)suikers gehouden.

 

Nu blijven verder trainen naar de 3 ballons.

Ik ben echt tevreden over mijn vormpeil en het bijhorende voedingsadvies heeft daartoe zeer veel geholpen.  Alvast Bedankt hiervoor!ef27d9011e5809af2f01919fe1f107a3

12 juli 2017
    

Hallo Tom,

mijn rit is zaterdag goed verlopen. Heb gegeten en gedronken zoals opgedragen, geen hongerkloppen gehad 😊 Ieder half uur iets eten werd wel moeilijk, op den duur krijg je het bijna niet meer binnen …. maar ja, kheb volgehouden ….

Na de afdaling van mijn eerste klim (Servance) kreeg ik wel een rare trekking in mijn linkerbovenbeen, maar tging gelukkig na een paar minuten vanzelf over … 5 km voor de laatste klim (La Planche)  kreeg ik meer en meer steken in de milt, heb toen een pijnstillerke gepakt en dat was ook weer opgelost.  Heb La Planche probleemloos tot de top kunnen oprijden (op training 1 maand geleden niet, toen moest ik de laatste 60 meter wandelen) Al bij al voor mij een geslaagde dag …

Van mijn leeftijdscategorie (35-49) ben ik de 19e op30

van alle vrouwen de 49ste op 72

van alle deelnemers (m/v) en alle leeftijden de 555ste op 653

voilà, dit was tvolledig verslag,

dank voor de professionele tips en tot de volgende afspraak

bijna vergeten : ben wel 1 kg bijgekomen toen ik vanmorgen op de weegschaal stond, maar dat komt in orde!

groetjes van de amateur,

images

12 juli 2017
    

Dag Tom,

Ik ben er nog niet toegekomen je te bedanken.

 

Ik heb m’n Kannibaal volledig kunnen uitrijden.

En slechts met een klein dipje op het laatst.

 

Ik denk dat ik zonder je hulp en advies het nooit zou gehaald hebben.

Het heeft me enorm geholpen. Ook het gevoel en het vertrouwen is er altijd geweest dat er in ging slagen.

Iets wat ik vorige jaren niet had.

 

Het heeft ook m’n hele eetpatroon gewijzigd.

 

Mijn bezoeken aan jou hebben me doen inzien dat ik veel gezonder moet gaan eten.

En die lijn trek in nu gewoon verder.

 

Ik zal je zeker ook aanprijzen bij iedereen.

 

Op dit moment staat er geen uitdaging meer op de agenda.

 

Als ik terug advies nodig heb, zal je me zeker terug horen.

 

Tot later.

CHt8z3UWsAAXK04