info@dietist-tom.be — 0472 84 01 30

Ik ben Sjoukje, een sportieve ‘jonge’ mama. Het woord ‘jonge’ doelt op het feit dat mijn kinderen nog zeer klein zijn, maar ik voel me nog best jong ook. Als gezondheidscoach onderzoek ik verschillende strategieën om het lichaam en geest in topvorm te houden en natuurlijk is mijn lichaam mijn eerste proefpersoon. Dus ben ik nog jong? Ik hoop het wel, ja…

Voeding is de eerste strategie die ik toepas waarbij ik een orthomoleculaire aanpak hanteer. Dit betekent, kort door de bocht, dat ik voeding inzet om zo gezond mogelijk te blijven. Word ik dan nooit eens ziek, toch wel hoor. Af en toe krijgt een virus mij en mijn gezin goed te pakken. De ziekten waar ik op doel zijn die welvaartsziekten, je kent ze wel, die onze levensduur inkorten (hart- en vaatziekten, metabool syndroom, diabetes, … , maar ook ons energieniveau sterk doen dalen (CVS, fibromyalgie, long covid, chronische ontstekingen, …). Ervaring leert ons dat onze levens- en voedingsstijl een groot verschil kunnen maken.

Ik hanteer een zeer gerichte aanpak om je de beste adviezen voor jouw persoonlijke situatie te geven. Hierbij kan een DNA-analyse of een continue glucose analyse een handige tool zijn. Naast deze tools maak ik gebruik van toegepaste kinesiologie waarbij jouw lichaam mij kan vertellen wat het nodig heeft. Dit laatste is vooral inzetbaar bij spijsverterings- en darmproblemen en het gebruik van voedingssupplementen bij een specifieke gezondheidsproblematiek of sportdoelstellingen.

Mijn man, diëtist Tom, en ik geven beide les aan volwassenen over de impact van voeding op onze gezondheid (opleiding gezondheidscoach: voeding en gezondheid en impact van voeding op het immuunsysteem).

Beschikbaar:

Specialisaties:

Opleidingen: