info@dietist-tom.be — 0472 84 01 30

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

 

Bereidingswijze:

Doe de bloem en het zout op het werkblad en maak een hoopje met een kuiltje in het midden.

Klop de eieren en olijfolie samen en giet dit in het kuiltje.

Kneed de ingrediënten langzaam samen met je vingers tot het geheel een ruwe bal vormt.

Kneed het deeg ongeveer 5 minuten op een met bloem bestoven werkblad tot er een gladde bal wordt gevormd.

Wikkel het deeg in plasticfolie en doe het ongeveer 20 minuten in de koelkast.

Snijd het deeg in 3 stukken. En pak een stuk om mee te werken en de resterende twee stukken gaan weer terug de koelkast in (in plasticfolie). Volkoren spelt droogt zeer snel uit en je wilt niet dat het zo hard wordt als steen terwijl je nog bezig bent met het andere stuk.

Maak het stuk deeg met jouw vingers plat en bestrijk aan beide kanten met bloem.

Volg de instructies van de pasta maker op om zo de pasta te maken.

Hang de pasta aan plastic kleerhangers om een beetje te kunnen drogen.

Kook ongeveer 5 minuten in genoeg kokend water of wacht totdat de pasta al dente is.

Serveer met saus naar keuze.