info@dietist-tom.be — 0472 84 01 30

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

Voor de vis:

Voor de salade:

 

Bereidingswijze:

Voor de vis:

Verwarm de oven voor op 200°C. Neem een ruime mengschaal en strooi er het grof zeezout in. Scheid het ei en doe het eiwit bij het zout. Meng de twee ingrediënten grondig tot een licht vochtige zoutmassa. De dooier gebruik je niet.

Neem de takjes dille, dragon en peterselie, spoel ze schoon en stop de dikke tuil kruiden in de holte van de zeebaars.

Prik de holte met kruiden dicht met een tandenstoker. Snij eventueel de uiteinden van de stoker af, zodat het hout niet boven de zoutkorst uitsteekt.

Bedek een vlakke ovenschaal met een dubbele laag bakpapier en leg er de zeebaars op. Schep het zout over de vis en druk het aan tot een egale zoutkorst van een kleine centimeter dik. Druk ook een muurtje van zout tegen de randen van de vis. De kop en het uiteinde van de staart van de baars hoeven niet bedekt te zijn met zout.

Gaar de zeebaars in de oven van 200°C. Reken een gaartijd van 23 minuten voor een zeebaars van 1 kilogram (Pas de gaartijd aan aan de maat van de vis).

Tik met de onderzijde van het mes op de zoutkorst tot ze breekt. Schep de stukken zout weg en zet de vis zoveel mogelijk in z’n blootje.

Schotel de gasten de vis voor en fileer de zeebaars aan tafel. Trek het taaie visvel voorzichtig weg. Schep het verse visvlees langs de graat weg.

Voor de salade:

Leg de veldsalade in een grote schaal.  Snij het witloof fijn en leg het er bovenop.  Rooster de pijnboompitten en strooi ze over de salade.

Meng de yoghurt met de mayo en de mosterd.  Giet een klein beetje water erbij zodat de saus een dressing dikte krijgt.  Giet over de salade.