Ingrediënten:
- ½ teentje knoflook
- 1 citroen
- 10 g dille
- 1 stuk zalmfilet
- 1 peterseliewortel
- Olijfolie
- 20 gr kervel
- 2 el volle yoghurt
- 1 teentje look
- 20 g pijnboompitten
- 20 g Parmezaanse kaas (in blok)
- ½ avocado’s
- 75 g rucola
Bereidingswijze:
- Schil de peterseliewortel en snij hem in stukken stukken. Overgiet met een scheutje olijfolie, peper en zout en laat garen in de oven voor 25 minuten.
- Snij de dille en de look fijn. Neem de zeste van ¼ citroen. Maak een papillotte. Leg er de zalm in, bovenop de dille, look, zeste van citroen en een geutje olijfolie. Doe de zalm in de oven voor 15 minuten op 180°C.
- Maak de kervelsaus: Snij of breek de Parmezaanse kaas in stukjes. Mix de kaas, de pijnboompitten, de gepelde look en de kervel samen met de yoghurt. Voeg het sap toe van ½ citroen, en kruidt met peper en zout. Doe deze saus op de peterseliewortel.
- Snij de avocado in reepjes. Leg de rucola onder in je bord, leg er de avocado op en de tomaatjes. Besprenkel met citroensap, peper en zout.