Zalmfilet met kruidenkorst, peterseliewortel en kervelsausje

Ingrediënten:

  • ½ teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 10 g dille
  • 1 stuk zalmfilet
  • 1 peterseliewortel
  • Olijfolie
  • 20 gr kervel
  • 2 el volle yoghurt
  • 1 teentje look
  • 20 g pijnboompitten
  • 20 g Parmezaanse kaas (in blok)
  • ½ avocado’s
  • 75 g rucola

 

Bereidingswijze:

  • Schil de peterseliewortel en snij hem in stukken stukken. Overgiet met een scheutje olijfolie, peper en zout en laat garen in de oven voor 25 minuten.
  • Snij de dille en de look fijn. Neem de zeste van ¼ citroen. Maak een papillotte. Leg er de zalm in, bovenop de dille, look, zeste van citroen en een geutje olijfolie. Doe de zalm in de oven voor 15 minuten op 180°C.
  • Maak de kervelsaus: Snij of breek de Parmezaanse kaas in stukjes. Mix de kaas, de pijnboompitten, de gepelde look en de kervel samen met de yoghurt. Voeg het sap toe van ½ citroen, en kruidt met peper en zout. Doe deze saus op de peterseliewortel.
  • Snij de avocado in reepjes. Leg de rucola onder in je bord, leg er de avocado op en de tomaatjes. Besprenkel met citroensap, peper en zout.