Ingrediënten:
- 2 plakken ham
- ½ bloemkool
- Halfvolle melk
- 2 dikke struiken witloof
- 1 vetarm bouillonblokje
- 20 g gemalen kaas (type cheddar)
Bereidingswijze:
- Stoof het witloof tot ze gaar zijn. Dit doe je door wat boter in de pan te doen. Wanneer deze gesmolten is, bak je de witloof bruin. Voeg een scheutje water toe en zet het deksel op de pan. Laat 10 min stoven op een laag vuur.
- Kook de bloemkool in water met een vetarm bouillonblokje tot het goed gaar is.
- Rol de witloof in de ham en schik ze in een ovenschotel.
- Giet de bloemkool af, en mix het met de halfvolle melk tot je de gewenste dikte bekomt. Kruid af met peper, zout, muskaatnoot en de gemalen kaas.
- Giet de saus over de witloof en strooi er wat kaas over.
- Doe het gerecht in een oven van 180°C voor 30 min.