Turkse eieren

Ingrediënten:

  • ½ ui
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ rode paprika
  • ¼ groene paprika
  • ¼ gele paprika
  • 100 gram tomatenblokjes
  • 1 ei
  • 2 takjes verse peterselie
  • ¼ kl gemalen komijn

 

Bereidingswijze:

  • Snij de bovenkant van de paprika eraf en verwijder de zaadlijst
  • Snij de paprika nu in dunne ringen.
  • Hak de ui en knoflook fijn en verhit wat olijfolie in een grote antikleefpan.
  • Voeg de ui en knoflook toe, Bak deze 2 minuten, voeg daarna de paprika toe.
  • Bak het geheel 3 minuten, blus daarna met de tomatenblokjes.
  • Kruid met de komijn, peper en zout.
  • Plaats het deksel op de pan en laat 2 minuten stoven.
  • Maak een kuiltje in het gerecht en breek in het kuiltje een ei open.
  • Kruid de eieren met wat peper en zout en plaats het deksel op de pan.
  • Laat 5-8 minuten stoven, hak ondertussen de peterselie fijn
  • Serveer warm met de pan op tafel samen met het brood, werk af met de fijngehakte peterselie.