Ingrediënten:
- ½ ui
- 1 teentje knoflook
- ¼ rode paprika
- ¼ groene paprika
- ¼ gele paprika
- 100 gram tomatenblokjes
- 1 ei
- 2 takjes verse peterselie
- ¼ kl gemalen komijn
Bereidingswijze:
- Snij de bovenkant van de paprika eraf en verwijder de zaadlijst
- Snij de paprika nu in dunne ringen.
- Hak de ui en knoflook fijn en verhit wat olijfolie in een grote antikleefpan.
- Voeg de ui en knoflook toe, Bak deze 2 minuten, voeg daarna de paprika toe.
- Bak het geheel 3 minuten, blus daarna met de tomatenblokjes.
- Kruid met de komijn, peper en zout.
- Plaats het deksel op de pan en laat 2 minuten stoven.
- Maak een kuiltje in het gerecht en breek in het kuiltje een ei open.
- Kruid de eieren met wat peper en zout en plaats het deksel op de pan.
- Laat 5-8 minuten stoven, hak ondertussen de peterselie fijn
- Serveer warm met de pan op tafel samen met het brood, werk af met de fijngehakte peterselie.