Ingrediënten:
- 1 kipfilet, in blokjes van 2,5 cm gesneden
- 1 teentje knoflook, grof gehakt
- 1 cm gember, grof gehakt
- 100 g tomatenblokjes
- 1 el yoghurt natuur
- 1 ui, gehakt
- 1 el masala curry pasta
- zout en peper naar smaak
- 1 grote wortel
- 1 ei
- 40 g Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
- Doe de tomaten, knoflook, gember en yoghurt in een blender of keukenmachine en pureer tot een glad geheel, zet apart.
- Verhit olijfolie in een grote koekenpan, voeg de ui toe en bak dit 3-4 minuten op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren.
- Roer de masala curry pasta erdoor en bak nog eens 1 minuut op middelhoog vuur door, onder voortdurend roeren.
- Voeg het tomatenmengsel en wat water toe. Doe de deksel op de pan en laat sudderen voor 15 min. Strooi de gehakte koriander erdoor en dien op, gegarneerd met wat korianderblaadjes.
- Verwarm de oven voor op 180° C. Bekleed de bakplaat (of rooster) met bakpapier.
- Zet 2 schaaltjes klaar. Kluts in 1 schaaltje het ei, in het andere schaaltje de geraspte kaas.
- Snij de uiteinden van de winterpeen af. Schrap de peen schoon en snij daarna in fijne reepjes (frietjes).
- Haal de wortelfrietjes eerst door het geklutste ei en daarna door de Parmezaan. Leg de frietjes op het bakpapier.
- Schuif de bakplaat dan voor 25 minuten de voorverwarmde oven in.