Rode bietensalade met Griekse yoghurt, quinoa, witloof, appelpartjes en pijnboompitten

Aantal personen: 1

 

 Ingrediënten:

  • 100g rode biet, gekookt, vers
  • 1 kippenei, vers (50g)
  • 50g Quinoa (Bio), ongekookt
  • 2 teentjes knoflook (15g)
  • ¼ Appel met schil (20g)
  • 150g Witlof, rauw, vers
  • 10g fijngehakte peterselie, vers
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt, volle, ongesuikerd (55g)
  • 1 eetlepel citroensap, vers (20ml)
  • 5g pijnboompitten, geroosterd
  • Peper en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

  • Spoel eerst de rode biet af onder stromend water met een borsteltje
  • Snijd vervolgens de rode biet in stukken en leg de stukjes in water tot deze net onder staan.
  • Doe het deksel op de pot en laat deze gaar koken (winterbiet tot 1u30 min)
  • Kook het ei vervolgens een 8 minuten, verwijder de schaal en doe het nadien in kleine stukjes
  • Kook de quinoa 15 min en voeg 2 teentjes knoflook toe
  • Spoel de appel en witlof af en snijd deze in reepjes
  • Snijd de peterselie in stukjes
  • Giet de rode bieten af als ze gaar zijn en meng deze in een kom met de Griekse yoghurt, het citroensap, de peterselie en een snuifje peper en zout
  • Rooster de pijnboompitten kort gaar in een pan
  • Meng nu de appel, het witlof, de pijnboompitten en het ei onder de quinoa door en werk af met het citroensap