Ingrediënten:
- 10 g verse geraspte gember
- 50 g plattekaas
- Snuifje grof zeezout
- Snuifje gerookt paprikapoeder
- Snuifje komijnpoeder
- 20 g zoute geroosterde pindanoten
- ½ citroen
- 2 lente-uitjes
- 4 kerstomaten
- ¼ komkommer
- ½ rijpe avocado’s
- Groentebouillon
- 100 g quinoa
- Takje munt
- Takje koriander
- Scheutje olijfolie extra vierge
- Pezo
- 3 schijfjes halloumi
Bereidingswijze:
- Kook de quinoa in water met een vetarm bouillonblokje. Indien de quinoa gaar is kan je hem afgieten.
- Snij de uiteinden van de komkommer en snij de vrucht overlangs in twee. Lepel de vochtige zaadlijsten eruit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Maak de lenteuitjes schoon en snij ze in dunne ringen.
- Snij de rijpe avocado’s in twee, verwijder de grote pit en verdeel deze in hapklare partjes. Trek de dikke schil eraf.
- Snij de kerstomaten middendoor.
- Meng de quinoa met citroensap en olijfolie. Voeg versgemalen peper toe, een snuifje komijnpoeder en wat zout. Meng en proef of de smaken goed zitten.
- Strooi de blokjes komkommer en de ringen lente ui erover. Kruid de partjes avocado met een snuif gerookt paprikapoeder, citroensap en wat grof zeezout. Druppel er ook een beetje olijfolie over. Verdeel ze samen met de halve kerstomaten over de salade.
- Meng de plattekaas met gember en wat olijfolie en doe het over de quinoasalade.
- Spoel de takjes koriander en munt en pluk de blaadjes los. Verdeel het groen ongesneden of grofgesneden over de salade.
- Bak de halloumi in wat olijfolie
- Hak de zoute pindanoten grof, strooi ze over de quinoasalade en serveer met de halloumi.