Koude aardappelsalade met kappertjes, ei en verse kruiden

Ingrediënten:

  • 200 g aardappelen
  • 1 grote el zure room
  • 1 el volle yoghurt
  • 1 el kappertjes
  • 2 augurken
  • 1 kippenei
  • peterselie, bieslook
  • pezo

 

Bereidingswijze:

  • Schil de aardappelen en snij ze in dikke schijven.
  • Zet water met zout op het vuur. Indien het water kookt mogen de aardappelen erin. Kook voor 15 min.
  • Giet de aardappelen af en zet in de koelkast tot ze koud hebben.
  • Meng de zure room met de yoghurt, kappertjes, augurken en kruid af met peper en zout.
  • Kook het ei voor 6 min. zodanig tot het nog een beetje vloeibaar is vanbinnen Schil het ei en snij in stukken en voeg toe aan de aardappelen. Doe de zure room saus erbij.
  • Snij de verse kruiden fijn en meng ook onder de aardappelen.