Kip met pastinaakkroket, tartaar, bloemkool en radijs salade

Ingrediënten:

  • 1 kippenfilet
  • 100 g pastinaak
  • 1 kl mosterd
  • Gemalen notenmengeling
  • 2 Eieren
  • 1 el yoghurt natuur
  • 1 augurk fijngesneden
  • Enkele takjes peterselie fijngesneden
  • Kappertjes, fijngesneden
  • ¼ bloemkool
  • Enkele radijsjes
  • ½ citroen

 

Bereidingswijze:

  • Kook de pastinaak met zout. Pureer en kruidt met peper, zout en mosterd. Laat afkoelen in de diepvries. Indien koud genoeg kan je er balletjes van maken.
  • Haal ze dan eerst door het ei, en dan door de noten.
  • Bak in een antikleefpan met olijfolie.
  • Bak de kipfilet met peper en zout aan in olijfolie.
  • Maak de tartaar : meng yoghurt, augurk, peterselie en kappertjes. Kruidt met peper en zout.
  • Maak de salade: snij de bloemkool en radijs fijn. Meng en kruidt met peper, zout en citroensap.