Gepofte zoete aardappel met zeebaars uit de oven en witloofsalade

Ingrediënten:

  • 1 grote zoete aardappelen
  • 1 tomaat
  • ½ rode ui
  • ½ rode peper
  • 1 teentje look
  • 25 g fetakaas
  • Handje peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Scheutje sojasaus
  • Kleine zeebaars
  • ½ citroen
  • 2 stronkjes witloof
  • 1 el yoghurt natuur
  • 1 kl mosterd
  • ½ citroen

 

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Was de vis, kruidt met peper, zout en het citroensap. Maak 4 inkervingen in de vis.
  • Was de aardappelen schoon onder de kraan en verwijder eventuele oneffenheden met een mesje.
  • Prik de zoete aardappel in met een vork en leg ze in een ovenschaal.
  • Besprenkel de bataat met olijfolie en laat de zoete aardappelen in ongeveer 3 kwartier gaar poffen in de oven. De aardappel is gaar als deze zacht is vanbinnen. Doe de vis de laatste 20 min bij ook in de oven.
  • Maak in de tussentijd de salsa. Was de tomaten en snij deze in partjes. Verwijder de zaadlijsten en snij de tomaten in blokjes.
  • Hak het teentje knoflook fijn, snipper de rode ui en hak de peterselie fijn en voeg dit bij de tomaat.
  • Halveer het pepertje en verwijder de zaadjes. Hak de peper fijn en roer dit door de tomaten.
  • Breng de salsa op smaak met wat zout en een scheutje olijfolie en sojasaus.
  • Verkruimel de feta over de salsa.
  • Breek de zoete aardappel voorzichtig open met een vork.
  • Verdeel de salsa over de holtes van de aardappel.
  • Snij het witloof fijn. Maak een sausje van de yoghurt, mosterd, citroen peper en zout.  Meng met het witloof.