Ingrediënten:
- 1 grote zoete aardappelen
- 1 tomaat
- ½ rode ui
- ½ rode peper
- 1 teentje look
- 25 g fetakaas
- Handje peterselie
- Peper en zout
- Olijfolie
- Scheutje sojasaus
- Kleine zeebaars
- ½ citroen
- 2 stronkjes witloof
- 1 el yoghurt natuur
- 1 kl mosterd
- ½ citroen
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was de vis, kruidt met peper, zout en het citroensap. Maak 4 inkervingen in de vis.
- Was de aardappelen schoon onder de kraan en verwijder eventuele oneffenheden met een mesje.
- Prik de zoete aardappel in met een vork en leg ze in een ovenschaal.
- Besprenkel de bataat met olijfolie en laat de zoete aardappelen in ongeveer 3 kwartier gaar poffen in de oven. De aardappel is gaar als deze zacht is vanbinnen. Doe de vis de laatste 20 min bij ook in de oven.
- Maak in de tussentijd de salsa. Was de tomaten en snij deze in partjes. Verwijder de zaadlijsten en snij de tomaten in blokjes.
- Hak het teentje knoflook fijn, snipper de rode ui en hak de peterselie fijn en voeg dit bij de tomaat.
- Halveer het pepertje en verwijder de zaadjes. Hak de peper fijn en roer dit door de tomaten.
- Breng de salsa op smaak met wat zout en een scheutje olijfolie en sojasaus.
- Verkruimel de feta over de salsa.
- Breek de zoete aardappel voorzichtig open met een vork.
- Verdeel de salsa over de holtes van de aardappel.
- Snij het witloof fijn. Maak een sausje van de yoghurt, mosterd, citroen peper en zout. Meng met het witloof.