info@dietist-tom.be — 0472 84 01 30

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

Voor de paprikasaus :

Voor de tzatziki:

Voor de tonijnsalade:

Voor het flatbread:

Bereidingswijze:

Voor de paprikasaus:

Verwijder de pitjes uit het rood pepertje, rits de blaadjes van de verse tijm en laat de gegrilde paprika uit bokaal uitlekken.  Mix 100 g feta met de paprika’s, het pepertje en de tijm tot een gladde saus. Kruid met zwarte peper uit de molen.

Voor de tzatziki:

Rasp de zijkanten van de komkommers, tot je aan de pitjes komt. De pitjes gebruik je niet. Snij de slierten komkommer daarna in kleinere stukken. Kruid de komkommer met zout en peper. Doe er een  klein teentje look bij, heel fijn gesneden.

Doe de Griekse yoghurt bij de komkommer en meng alles. Kruid bij met peper en zout.

Voor de tonijnsalade:

Mix de tonijn met de cottage cheese, mosterd, chilivlokken, peper en zout.

Voor het flatbread:

Meng alle ingrediënten goed samen tot een stevig deeg. Wanneer je ziet dat het deeg nog te plakkerig is, kan je er nog wat extra bloem aan toevoegen. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken, je mag het ook in meer of minder verdelen. Dit hangt af van hoe groot je het brood wil maken. Strooi een klein beetje bloem op de ondergrond en rol het deeg uit tot een platte pannenkoek. Bak het brood af in de pan met een klein beetje olijfolie.

TIP: Je kan het afbakken in een grilpan, zo krijg je strepen op het brood, wat mooier presenteert.

Ook kan je nog andere ingrediënten toevoegen aan het deeg (bv kaas, olijven, look, tijm, rozemarijn) zo geef je het brood een extra boost.