Dadelballetjes

Voor 25 stuks

Ingrediënten:

  • 100 g amandelen
  • 40 g pinda’s
  • 150 g gedroogde abrikozen
  • 150 g dadels
  • 30 g geraspte kokos

 

Bereidingswijze:

  • Week de amandelen voor 30 min in koud water en laat ze daarna uitlekken in een vergiet.
  • Strooi de pindanoten op een bakplaat met een snuifje zout en grill ze in de oven op 150°C voor 10 min. Hou de noten goed in de gaten, want kan snel verbranden.
  • Ontpit de dadels.
  • Mix de amandelen, 30 g pinda’s, 20 g geraspte kokos en abrikozen tot een vaste massa.
  • Hak de rest van de pinda’s fijn en vermeng ze met de overschot van de kokos.
  • Maak kleine bolletjes van de dadelmassa en rol ze door de pinda-kokos mengsel.
  • Laat de balletjes opstijven in de frigo voor ongeveer 10 min.