Courgette pannenkoek, met tartaar van rauwe zalm en kruidensalade

Ingrediënten:

  • ½ courgette
  • 1 eitje
  • 100 g rauwe, uiterst verse zalm
  • pezo
  • verse dille
  • ½ eetlepel ricotta
  • 1 kl sojasaus
  • 1 kl citroensap
  • Kruidensalade: waterkers, veldsla, basilicum, munt, peterselie, bieslook, rucola, …
  • Olijfolie

 

Bereidingswijze:

  • Snij de courgette in heel dunne staafjes. Meng een eitje eronder en kruidt met peper en zout. Maak hoopjes van het mengsel en bak in olijfolie.
  • Snij de zalm in kleine stukjes. Meng de ricotta met de dille, sojasaus en citroensap. Doe de rauwe zalm erbij.
  • Neem het courgettegebakje, doe er het zalmmengsel op en werk af met kruidensalade naar wens.