Afrikaanse kip met bloemkoolcrumble

Ingrediënten:

  • 1 kippenbil zonder vel
  • 2 ajuinen
  • 2 teentjes look
  • ½ courgette
  • 1 koolrabi
  • ½ aubergine
  • 3 grote el notenpasta
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 100 g bloemkool
  • Peterselie
  • Gerookte paprika poeder
  • Chilivlokken (voor diegene die van pikant houden)

 

Bereidingswijze:

  • Snij de ui en look in kleine stukjes.
  • Snij de courgette, koolrabi en aubergine in grove stukken.
  • Bak de kip aan in olijfolie, doe er alle groenten bij en laat even stoven. Doe er het bouillonblokje en de notenpasta bij.  Voeg water toe tot alles onder staat en laat koken voor ongeveer 1 uur op een zacht vuurtje.  Let op, regelmatig roeren want notenpasta bakt gemakkelijk aan.
  • Doe de bloemkoolroosjes in de blender en mix tot het fijn is als couscous.
  • Snij de ui en look fijn en fruit aan in wat olijfolie. Voeg de bloemkool erbij en werk af met peper, zout, paprikapoeder en grofgesneden peterselie.