Abrikozenkoekje

Voor 7 stuks

Ingrediënten:

  • 6 gedroogde of half gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
  • 40 g volkoren bloem
  • 50 ml water
  • 40 g boter
  • 30 g amandelpoeder
  • 1 mespunt kardemonpoeder

 

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200° C.
  • Doe de abrikozen, kardemonpoeder en 50 ml water in een steelpan en laat een paar minuten (als je gedroogde abrikozen gebruikt 5 minuten, bij half gedroogde zo’n 2-3 minuten) zachtjes borrelen.
  • Voeg de boter toe en laat deze smelten. Goed doorroeren en zet dan het vuur uit, zodat het mengsel een beetje kan afkoelen.
  • Doe de bloem en de amandelen in een kom en meng. Voeg het abrikozenmengsel toe en meng het geheel goed.
  • Maak met de hand ongeveer 7 balletjes van dit mengsel (van zo’n 3 cm doorsnede) en leg ze op bakpapier, op de bakplaat.
  • Zet de bakplaat met koekjes in de oven en bak gedurende 15 minuten.