Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 4 middelgrote zoete aardappels
- 4 el kokosolie
- 4 teentjes knoflook
- 2 tl zeezout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was de aardappels en snijd eventuele donkere stukje eruit. Je hoeft ze niet te schillen.
- Snijd de aardappels in lange repen en week ze 30 minuten tot een uur in koud water. Zo verwijder je het zetmeel en worden je frieten knapperiger. En dat is wat we willen!
- Spoel de frieten een paar keer om en droog af met een theedoek.
- Smelt de kokosolie op laag vuur. Doe de frieten in een kom en giet de kokosolie erover. Meng het goed.
- Leg de frieten verspreid op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi het zeezout erover en leg evt. de knoflook ook op de bakplaat.
- Zet de plaat 30-35 minuten in de oven. Hussel halverwege de frietjes zodat alle kanten goed gebakken worden.