Zelfgemaakt ijs met waterijsvormpjes

Yoghurt-frambozenijsje

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 250 g magere natuuryoghurt
  • 1 el agavesiroop
  • 125 g frambozen (vers of diepvries)
  • 4 waterijsvormpjes

Bereidingswijze:

  • Meng 250 g natuuryoghurt met 1 eetlepel agavesiroop
  • Schep er voorzichtig 125 g frambozen onder
  • Verdeel de frambozenyoghurt over de 4 waterijsvormpjes
  • Laat minstens 2u opstijven in de diepvries

 

Kokos-bosbessenijsje

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 125 g bosbessen
  • 1 el agavesiroop
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 4 waterijsvormpjes

Bereidingswijze:

  • Mix 125 g bosbessen met 1 eetlepel agavesiroop tot een glad sausje
  • Verdeel 2,5 dl kokosmelk over 4 waterijsvormpjes en gier er het bosbessensausje bij.
  • Roer lichtjes zodat er gekleurde streepjes ontstaan
  • Laat minstens 2u opstijven in de diepvriezer