Zalm met zoete aardappel en courgetti

Aantal personen: 2

Ingrediënten:

  • Olijfolie
  • Tijm, rozemarijn, zout en peper
  • 2 zoete aardappelen
  • 2 stukken zalm
  • 1 courgette
  • Kerstomaat (8 per persoon)

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven op 180°
  • Giet de olijfolie in een kom en voeg de kruiden (tijm, rozemarijn, zout & peper) toe. 
  • Meng goed en wrijf er de zalm mee in.
  • Schil de zoete aardappel en snijd hem in frieten
  • Neem een bakplaat en bedek deze met bakpapier. Spreid de frieten erop uit. 
  • Doe de tomaatjes in een ovenschaal en overgiet ze met een scheut olijfolie.
  • Zet de bakplaat met de frieten in de oven. Zet de schaal met tomaatjes er mee op. Laat de frieten garen voor 30 min.
  • Snijd slierten van de courgette met een dunschiller. Leg de courgetti apart.
  • Doe olijfolie in de pan en verhit deze, bak de zalm kort gaar naar smaak.
  • Haal de frieten en de tomaatjes uit de oven. Doe de frieten in een kom. Dreseer de rauwe courgetti erover. Leg de tomaatjes rondom en werk af met de zalm bovenop de courgetti.