Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 2 eieren
- 150 g geraspte kaas
- 100 g cottage cheese
- 1 ui, fijngesnipperd
- 100 g mix van noten en gedroogde vruchten, gehakt
- 100 g paneermeel
- ½ tl cayennepeper
- olijfolie
- zout en peper
Voor de tomatensaus:
- 2 sjalotten, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 el tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 tl kokosbloesemsuiker
- 1 handvol basilicum, gehakt
- zout en peper
Bereidingswijze:
- Verwarm de over voor op 180°C. Klop de eieren los, voeg de twee soorten kaas en daarna de rest van ingrediënten toe, meng en giet er tot slot een scheutje olijfolie bij. Voeg eventueel extra paneermeel toe als het mengsel te vochtig is. Zet het mengsel koel.
- Fruit voor de saus de sjalotten en de knoflook in een beetje olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en laat even bakken. Voeg de tomatenblokjes en suiker toe en kruid met zout en peper. Laat 10 min sudderen en strooi er dan basilicum bij.
- Rol de balletjes van het notenmengsel en bak ze in olijfolie. Dien op met de tomatensaus en een groene salade.