Varkensvlees met pancetta en parmezaan en bloemkoolcouscous

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 4 vakensmignonettes
  • 8 sneetjes pancetta
  • 100 g parmezaan in plakjes
  • Roomboter
  • 1 el maïszetmeel
  • 3 el lente-uitjes, apart fijngesnipperd
  • 1 bloemkool, grof gehakt
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 2 el dragon, fijngehakt
  • 1 geel pepertje, fijngehakt
  • sap van ½ limoen
  • zout en peper

Bereidingswijze:

  • Snij de mignonettes in de lengte tot 2/3 horizontaal in. Vul ze op met telkens 1 sneetje pancetta en 1 sneetje parmezaan. Sluit ze opnieuw, leg er een sneetje pancetta bovenop en bind het geheel met keukentouw.
  • Bak het vlees aan beide kanten in een nootje roomboter. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Maak de saus door de aanbaksels in de pan te deglaceren met een beetje water. Roer een papje van het maïszetmeel en water en dik hiermee de saus in. Voeg de peterselie, dragon, de rest van de lente-ui, het pepertje en het limoensap toe. Dien deze groentecouscous op bij het vlees en de saus.