Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 50 g ongezouten pindanoten
- 1 komkommer
- 2 avocado’s
- 400 g rundsteak
- olijfolie
- zout, peper
Voor de vinaigrette:
- 1 tl verse gember, geraspt
- 2 tl sojasaus
- 1 el honing
- 1 el rijstazijn
- 1 tl lijnzaadolie
- ½ rood pepertje, fijngesnipperd
Bereidingswijze:
- Hak de pindanoten grof en rooster ze in een droge pan met antiaanbaklaag. Snij de komkommer met een dunschiller in linten. Snij de avocado’s in blokjes. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette.
- Besprenkel het vlees met olie, kruid met zout en peper en bak het 2 min aan elke kant in een verhitte braadpan. Laat het vlees onder een vel aluminiumfolie rusten en snij het dan in heel dunne plakjes.
- Verdeel de komkommersalade over vier borden, schik er reepjes rundvlees op, bestrooi met de geroosterde pindanoten en dien op met de vinaigrette.