Aantal personen: 2
Ingrediënten:
- 150 g bulgur
- 100 ml citroensap
- 100 ml olijfolie
- zout
- 100 g (krul)peterselie
- 50 g fijngehakte munt
- 2 avocado’s, in blokjes
- 10 middelgrote trostomaten, in stukjes
- 1 rode ui of 2 lente-uien
- 400 g zalm
Bereidingswijze:
- Giet kokend water over de bulgur in een pan of kom onder een klein laagje water (1 cm) staat. Dek de pan of kom af en laat 20 minuten staan.
- Giet de bulgur af en doe er citroensap, olijfolie en zout door.
- Hak de peterselie en de munt fijn en doe de kruiden in een schaal samen met de avocado.
- Snijd de tomaten en de lente-ui en doe ze bij de kruiden.
- Doe de geweekte bulgur erbij en besprenkel met de olijfolie.
- Strooi het zout eroverheen en hussel de salade door elkaar.
- Proef en breng eventueel verder op smaak.
- Bak de zalm in olijfolie.
- Serveer de tabouleh met de gebakken zalm.