Tabouleh met avocado

Aantal personen: 2

Ingrediënten:

  • 150 g bulgur
  • 100 ml citroensap
  • 100 ml olijfolie
  • zout
  • 100 g (krul)peterselie
  • 50 g fijngehakte munt
  • 2 avocado’s, in blokjes
  • 10 middelgrote trostomaten, in stukjes
  • 1 rode ui of 2 lente-uien
  • 400 g zalm

Bereidingswijze:

  • Giet kokend water over de bulgur in een pan of kom onder een klein laagje water (1 cm) staat. Dek de pan of kom af en laat 20 minuten staan.
  • Giet de bulgur af en doe er citroensap, olijfolie en zout door.
  • Hak de peterselie en de munt fijn en doe de kruiden in een schaal samen met de avocado.
  • Snijd de tomaten en de lente-ui en doe ze bij de kruiden.
  • Doe de geweekte bulgur erbij en besprenkel met de olijfolie.
  • Strooi het zout eroverheen en hussel de salade door elkaar.
  • Proef en breng eventueel verder op smaak.
  • Bak de zalm in olijfolie.
  • Serveer de tabouleh met de gebakken zalm.