Sushi met bloemkoolrijst

Ik eet héél graag sushi. Als aperitief, of als hoofdmaaltijd. Sushi bevat veel koolhydraten (rijst!) en is daarom een goeie energiebron. Maar op luie dagen, heb je niet zo veel energie nodig. Eens een koolhydraatarm alternatief voorzien is daarom een beter plan. De rijst vervang je gewoon door bloemkoolrijst en that’s it. Zelf sushi maken, is niet moeilijk en al zeker niet als het gaat om een versie met bloemkoolrijst.
Als je rauwe vis gebruikt, gebruik dan zeker verse vis die goed gekoeld werd en werk hygiënisch.
Liever vegetarisch? Vul de sushi dan met omelet of puur met groentjes. Edamameboontjes (=sojaboontjes) passen hier goed bij en zijn bijzonder voedzaam. Je vindt ze vers bij 
Carrefour, vers en diepvries bij Delhaize, en vers bij Albert Heijn.

Zelf sushi maken, lukt het best met een sushimatje. Dit kan je makkelijk online kopen, maar je vindt dit bijvoorbeeld ook bij Albert Heijn

Ingrediënten (voor ca. 30 sushi):

Bereidingswijze:

  • Meng de bloemkoolrijst met de mayonaise, de yoghurt en de wasabi-pasta.
  • Snijd de groenten en avocado in reepjes van ca. 5 mm dik.
  • Snijd de rauwe vis of het omelet in repen van ca. 5 mm dik.
  • Verdeel de bloemkoolrijst in 5 porties. Verdeel elke portie in een gelijkmatige laag over 1 nori-vel. Let op: laat aan de randen 1 cm en aan de bovenkant 5 cm vrij.
  • Verdeel de groentjes, de vis of het omelet en de avocado ook in 5 porties en verdeel in een strook over de bloemkoolrijst. Leg er een paar plakjes sushigember op.
  • Rol elke sushirol strak op met behulp van een sushimatje. Gebruik wat water om de rol dicht te plakken.
  • Snijd elke rol in 6 gelijke stukken.
  • Serveer met de sojasaus en wat extra wasabi-pasta en voorzie eventueel nog wat edamameboontjes als bijberecht.