Stoofpotje van linzen

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ tl konijn
  • 1 el tomatenpuree
  • koriander
  • 1 tl kurkuma
  • 1 grote zoete aardappel
  • 200 g linzen
  • 200 g kikkererwten
  • sap van 2 limoenen
  • 4 middelgrote tomaten

Bereidingswijze:

  • Fruit de fijngesneden ui, knoflook en komijn in een grote stoofpan.
  • Voeg de tomatenpuree en dan de kruiden toe.
  • Doe de zoete aardappel, linzen en kikkererwten erbij en het limoensap.
  • Breng alles aan de kook met 1 liter water en laat pruttelen tot alles halfgaar is.
  • Ontvel intussen de tomaten: maak er een sneetje in, leg ze even in gekookt water en pel dan het vel eraf.
  • Voeg de tomaten bij de rest. Laat nog even pruttelen tot alles gaar is.