Stoemp van pompoen en savooi

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ajuin, fijn gesnipperd
  • 1 teentje look, fijn gesnipperd
  • 1 kg pompoen in blokjes, vers of diepvries
  • 400 g savooikool, ontdaan van de nerven en in fijne reepjes gesneden
  • 2 eetlepels lichte room, type Balade So light of Alpro Soya cuisine light
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 500 g varkenshaasje of vegetarisch alternatief (bv. Quorn gehakt)

Bereidingswijze

  • Neem een diepe pot en stoof de versnipperde ajuin en look in 2 eetlepels olijfolie tot ze glazig zijn.
  • Voeg de pompoenblokjes toe en laat deze enkele minuten meestoven.
  • Voeg water toe tot de pompoenblokjes net onder water staan en voeg daarna de savooireepjes toe.
  • Zet het deksel op de pot en laat 10 minuten koken.
  • Laat de groenten uitlekken en plet ze.
  • Voeg de room toe en kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • Bak het vlees of vegetarisch alternatief in 2 eetlepels vloeibare margarine.
  • Snijd het vlees in stukjes en voeg ze toe aan de groentestoemp.
  • Dien warm op.