Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 300 g volkoren spirelli
- olijfolie
- 4 handenvol verse spinazie
- 250 g erwtjes (diepvries)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 20 scampi’s, gepeld en het darmkanaal verwijderd
- zout, peper
Voor de pesto:
- 80 g parmezaan, geraspt
- 1 teentje knoflook
- 100 g basilicumblaadjes
- 50 g pijnboompitten
- 100 ml olijfolie
Bereidingswijze:
- Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Mix alle ingrediënten voor de pesto tot een gladde saus en kruid met zout en peper.
- Bak de spinazie even in een scheutje olijfolie, tot ze slap wordt. Voeg de erwtjes en de knoflook toe en laat een paar minuten stoven. Voeg dan de scampi’s toe en laat ze meebakken. Kruid met zout en peper.
Laat de pasta uitlekken en schep er de pesto door. Meng de groenten en de scampi’s en dien meteen op.