Aantal personen: 2
Ingrediënten:
- 1 tl koolzaadolie
- 200 g volkorenspaghetti
- 120 g gerookte pancetta, fijngesneden
- 4 eidooiers en 2 eieren
- 6 el magere yoghurt
- 6 el geraspte oude kaas
- wittewijnazijn
- witte peper, naar smaak
Bereidingswijze:
- voeg de koolzaadolie toe aan een pan water en kook de volkorenspaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Bak ondertussen de pancetta in een droge koekenpan, tot de stukjes knapperig zijn. Schep de pancetta op een bord met keukenrol en zet apart.
- Klop de eidooiers met de magere yoghurt tot een romig geheel. Roer er 4 el geraspte kaas door en breng op smaak met witte peper.
- Pocheer de 2 overige eieren in een pan met zachtkokend water en scheut wittewijnazijn. Maak een draaikolkje in het water voor je de eieren erboven breekt en geef het eerste ei wat tijd om te stollen voor je het tweede ei toevoegt.
- Giet de spaghetti af in een vergiet en doe het direct weer terug in de kookpan. Meng de pancetta en het yoghurtmengsel erdoor. Roer tot alle spaghetti bedekt is.
- Verdeel de spaghetti over 2 diepe borden, bestrooi met de overige kaas en leg er een gepocheerd ei op.