Rode kool met kip en sinaasappel

Ingrediënten:

  • 150 gram rode kool, gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 100 gram kipfilet
  • ½ tl-gemalen nootmuskaat
  • 1 sinaasappel

Bereidingswijze:

  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet gaar. 
  • Haal de kipfilet uit de koekenpan en bewaar even in een bakje. 
  • Voeg nu nog een eetlepel olijfolie toe aan de koekenpan. 
  • Bak de rode kool met nootmuskaat 3 minuten op middelhoog vuur. 
  • Zet het vuur laag, voeg een beetje water toe en laat nog 6 minuten met het deksel op de pan stoven. 
  • Ondertussen schil je de sinaasappel en snijd je hem in partjes.
  • Neem de pan met de rode kool van het vuur, voeg de sinaasappel en kipfilet toe. Op smaak brengen met peper en zout.