Aantal personen: 2
Ingrediënten:
- voor de erwten-avocadocrème:
- 280 g erwten
- 1 kleine avocado
- 3 el lente-ui of bieslook, fijngehakt
- 2 el limoensap
- ¼ tl himalayazout
- zwarte peper van de molen
- voor de regenboogwraps:
- 8 vellen rijstpapier
- 130 g gekookte quinoa
- 1 grote wortel, geraspt
- ¼ kleine rodekool
- ½ kleine courgette
- 1 kleine rode paprika
- 1 groot handvol boerenkool
Bereidingswijze:
- Doe alle ingrediënten voor de erwten-avocadocrème één voor één in een keukenmachine met een S-vormig mes. Mix tot een romige crème.
- Dompel een vel rijstpapier enkele seconden onder in lauw water, tot het zacht wordt.
- Vul elk vel met erwten-avocado-crème, quinoa en fijne reepjes wortel, rodekool, courgette, rode paprika en boerenkool. Vouw toe.
- Tip: zet de wraps niet inde koelkast, dan wordt het rijstpapier weer had. Als je ze vooraf wil maken, bewaar ze dan tussen een vochtige handdoek op een koele donkere plaats.