Regenboogwraps

Aantal personen: 2

Ingrediënten:

  • voor de erwten-avocadocrème:
    • 280 g erwten
    • 1 kleine avocado
    • 3 el lente-ui of bieslook, fijngehakt
    • 2 el limoensap
    • ¼ tl himalayazout
    • zwarte peper van de molen
  • voor de regenboogwraps:
    • 8 vellen rijstpapier
    • 130 g gekookte quinoa
    • 1 grote wortel, geraspt
    • ¼ kleine rodekool
    • ½ kleine courgette
    • 1 kleine rode paprika
    • 1 groot handvol boerenkool

Bereidingswijze:

  • Doe alle ingrediënten voor de erwten-avocadocrème één voor één in een keukenmachine met een S-vormig mes. Mix tot een romige crème.
  • Dompel een vel rijstpapier enkele seconden onder in lauw water, tot het zacht wordt.
  • Vul elk vel met erwten-avocado-crème, quinoa en fijne reepjes wortel, rodekool, courgette, rode paprika en boerenkool. Vouw toe.
  • Tip: zet de wraps niet inde koelkast, dan wordt het rijstpapier weer had. Als je ze vooraf wil maken, bewaar ze dan tussen een vochtige handdoek op een koele donkere plaats.