Quinoa met ovengroentjes en lamsfilet

Aantal personen: 2

Ingrediënten:

  • 1 kleine rode ui 
  • 1 wortel
  • 1 zoete paprika
  • 1/4 courgette
  • 10 Kerstomaatjes
  • 1  ui
  • 100g groene boontjes 
  • olijfolie
  • 150g quinoa
  • 2 stukken lamfsfilet

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven op 170°.
  • Snij de ui, wortel, gele paprika, courgettes in stukjes. Doe vervolgens deze groenten in de ovenschaal.
  • Doe een 4 tal eetlepels olijfolie over de ovenschaal. Vermeng de groenten goed door de olie. 
  • Zet de schaal in de oven en zet de timer op 40 minuten. Roer de groenten om de 5 à 10 minuten om.
  • Neem de gewenste hoeveelheid quinoa. Spoel deze af onder de kraan en doe hem in een pot met de dubbele hoeveelheid water. Laat zachtjes gaar koken.
  • Snijd de zoete paprika en tomaatjes in partjes. Voeg de laatste 15 minuten de overige groenten toe. Roer nog regelmatig om.
  • Als de ovenschaal bijna uit de oven mag, bak je de lamsfilet 3 à 4 minuten in olijfolie.