Polentabolletjes

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 50 g boter
  • 3 el fijngesneden tuinkruiden (kervel, dille, bieslook,…)
  • peper en zout
  • 150 g polenta
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ei

Bereidingswijze:

  • Meng de boter met de fijngesneden tuinkruiden en wat peper en zout. Laat in de koelkast opstijven.
  • Breng de bouillon aan de kook, voeg olie en polenta toe (hou wat polenta over voor de afwerking) en laat deze enkele minuten vocht opnemen.
  • Neem de pan van het vuur, laat wat afkoelen en voeg ei en kaas toe.
  • Breng op smaak met peper en weinig zout.
  • Rol met natte handen grote knikkers van het deeg. Maak in het midden een gaatje en steek er een stukje kruidenboter in.
  • Sluit opnieuw tot een mooi balletje en rol nog even door de polenta.
  • Bak de bolletjes in frituurolie goudbruin.
  • Serveer onmiddellijk met een lekkere dipsaus.