Aantal personen: 6
Ingrediënten:
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 200 g groene linzen
- 150 g zilvervliesrijst
- 1,5 l groentebouillon
- 1 à 2 rode chilipepers
- 2 el olijfolie
- 2 tl gemalen kurkuma
- 1 tl komijn
- 1 tl paprikapoeder
- verse koriander
- peper en zout
Bereidingswijze:
- Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de pepertjes en snijd in dunne ringen.
- Spoel de linzen grondig.
- Fruit de ui, de knoflook en de rode peper gedurende ongeveer 10 minuten in de olijfolie op een matig vuur.
- Voeg kurkuma, komijn en paprikapoeder toe en laat nog 1 minuut doorwarmen.
- Voeg dan de bouillon, rijst en linzen toe en breng aan de kook. Laat circa 20 minuten doorkoken.
- Breng op smaak met peper, zout en koriander en werk af met een rood pepertje.