Pittige linzensoep

Aantal personen: 6

Ingrediënten:

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g groene linzen
  • 150 g zilvervliesrijst
  • 1,5 l groentebouillon
  • 1 à 2 rode chilipepers
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl gemalen kurkuma
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • verse koriander
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  • Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de pepertjes en snijd in dunne ringen.
  • Spoel de linzen grondig.
  • Fruit de ui, de knoflook en de rode peper gedurende ongeveer 10 minuten in de olijfolie op een matig vuur.
  • Voeg kurkuma, komijn en paprikapoeder toe en laat nog 1 minuut doorwarmen.
  • Voeg dan de bouillon, rijst en linzen toe en breng aan de kook. Laat circa 20 minuten doorkoken.
  • Breng op smaak met peper, zout en koriander en werk af met een rood pepertje.