Panna cotta met bosbessen

Aantal personen: 4

 

Ingrediënten:

  • 400 ml plantaardige melk
  • 125 ml rijstroom of sojaroom
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 2 theelepels vanille extract
  • 3-4 gram Agar Agar
  • 250 gram bosbessen
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 1/2 citroen

 

Bereidingswijze:

  • Doe de plantaardige melk, de room en agar agar in een pannetje en breng aan de kook.
  • Laat ongeveer 2 minuten koken (flink laten borrelen) en haal het pannetje dan van het vuur. Voeg direct de agavesiroop en vanille extract toe en roer met een garde goed door. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Wanneer het mengsel iets is afgekoeld, verdeel je dit over 4 bakjes of glazen. Zet deze in de koelkast. De panna cotta heeft een paar uur nodig om op te stijven.
  • Wanneer de panna cotta is opgestijfd, maak je de  bosbessen coulis. Dit doe je door 250 gram bosbessen (diepvries bosbessen kan ook, laat deze wel eerst ontdooien) in de keukenmachine te mengen met 1 eetlepel agavesiroop en het sap van een halve citroen. Laat tot een egaal mengsel mixen en verdeel met een theelepeltje over de 4 bakjes panna cotta.
  • Zet in de koelkast en haal ze er 5 minuutjes voor serveren uit om nog even op temperatuur te komen.