Mandarijncake met frosting

Ingrediënten:

  • Speltbloem (280 g)
  • 2 koffielepels bakpoeder (10 g)
  • Snuifje zout
  • 3 eieren (180 g)
  • Olijfolie (60 ml)
  • Mandarijnen (300 g)
  • Zoetstof gelijkgestemd aan 150 g suiker (bv. 150 g Zusto)
  • Verse slagroom (150 g)

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Neem een bakvorm en smeer in met wat olie en bloem of neem een bakpapier.
  • Meng de bloem, bakpoeder en een snuifje zout.
  • Mix in een andere kom de eieren, olie, mandarijnen en zoetstof. Hoe nog een mandarijnschijfje over voor elk stukje cake (9).
  • Voeg nu tijdens het mixen op lage snelheid 1/3 van het bloemmengsel toe. Wanneer alles samenhangt, voeg dan nog 1/3 toe. Het laatste derde is voor de volgende stap.
  • Schep nu met een metalen lepel rustig het overige 1/3 van het bloemmengsel onder de cake-mix. Doe dit rustig zodat er voldoende lucht mee kan gaan in het mengsel. Hierdoor zal er na het bakken een luchtige cake bekomen worden.
  • Giet in de bakvorm en plaats in de oven gedurende 30-35 minuten.
  • Wanneer de cake klaar is, laat deze dan afkoelen gedurende 2 minuten. Haal vervolgens uit de bakvorm en zet op een koelrekje.
  • Klop vervolgens de verse slagroom op. Wanneer deze stijf is kan ze over de cake verspreidt worden. Leg op elk stukje cake ook een mandarijnschijfje.

Voedingswaarde:

HoeveelheidEn (kcal)KH (g)suiker (g)Vezels (g)Eiwit (g)Vetten (g)VV (g)EOV (g)MOV (g)
Geheel2668277355565141446814
Portie (125 g)2963146716582

Bevat 42 g polyolen (4,6 g/portie)