De lekkerste comfortfood, die lepel je naar binnen. Deze heerlijke maaltijdsoep met linzen en bloemkool smaakt nog een tikje beter voor het haardvuur met je kerstsokken aan.
Ingrediënten:
- 2-3 cm gemberwortel, ontdaan van de schil
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels kokosolie of olijfolie
- 2 theelepels currypoeder
- 2 theelepels komijnpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 snuif cayennepeper
- 1 liter vetarme groentebouillon (bereid met 1 bouillonblokje)
- 1 blik gepelde tomaten
- 300 gram droge rode linzen (te vinden bij Albert Heijn, Delhaize, Bioplanet en in de Aziatische/Turkse winkel)
- 1 blik kokosmelk
- een kleine verse bloemkool of ca. 800 g bloemkoolroosjes uit de diepvries
- peper en zout naar smaak
- 1 bosje koriander (voor de garnering)
Bereidingswijze:
- Versnipper de ui, knoflook en gember en stoof kort aan in 2 eetlepels kokosolie of olijfolie.
- Voeg de kruiden toe en laat ze even meebakken.
- Voeg de gepelde tomaten toe en vervolgens de groentebouillon. Roer goed.
- Voeg dan de linzen en de helft van het blik kokosmelk toe. Laat vervolgens de soep koken tot de linzen gaar zijn. Dit duurt ca. 25 mintuten.
- Stoom intussen de bloemkoolroosjes gaar in een andere pot.
- Mix de soep, breng ze op smaak met peper en zout. Is ze te dik naar je zin, voeg dan nog wat water toe.
- Doe een beetje bloemkoolroosjes in een kommetje en schep er een portie linzensoep over heen. Werk af met nog wat kokosmelk.
- Tip 1: Lekker met koriander, voor wie dat lust!
- Tip 2: Ben je geen zo’n bloemkoolfan, dan kan je deze soep ook eten met ovengroenten, aardappelblokjes of kikkererwten.