Maaltijdsoep met linzen en bloemkool

De lekkerste comfortfood, die lepel je naar binnen. Deze heerlijke maaltijdsoep met linzen en bloemkool smaakt nog een tikje beter voor het haardvuur met je kerstsokken aan.

Ingrediënten:

  • 2-3 cm gemberwortel, ontdaan van de schil
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels kokosolie of olijfolie
  • 2 theelepels currypoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 snuif cayennepeper 
  • 1 liter vetarme groentebouillon (bereid met 1 bouillonblokje)
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 300 gram droge rode linzen (te vinden bij Albert HeijnDelhaizeBioplanet en in de Aziatische/Turkse winkel)
  • 1 blik kokosmelk
  • een kleine verse bloemkool of ca. 800 g bloemkoolroosjes uit de diepvries
  • peper en zout naar smaak
  • 1 bosje koriander (voor de garnering)

Bereidingswijze:

  • Versnipper de ui, knoflook en gember en stoof kort aan in 2 eetlepels kokosolie of olijfolie.
  • Voeg de kruiden toe en laat ze even meebakken.
  • Voeg de gepelde tomaten toe en vervolgens de groentebouillon. Roer goed.
  • Voeg dan de linzen en de helft van het blik kokosmelk toe. Laat vervolgens de soep koken tot de linzen gaar zijn. Dit duurt ca. 25 mintuten.
  • Stoom intussen de bloemkoolroosjes gaar in een andere pot.
  • Mix de soep,  breng ze op smaak met peper en zout. Is ze te dik naar je zin, voeg dan nog wat water toe.
  • Doe een beetje bloemkoolroosjes in een kommetje en schep er een portie linzensoep over heen. Werk af met nog wat kokosmelk.
  • Tip 1: Lekker met koriander, voor wie dat lust!
  • Tip 2: Ben je geen zo’n bloemkoolfan, dan kan je deze soep ook eten met ovengroenten, aardappelblokjes of kikkererwten.