Ingrediënten:
- 250 gram Griekse Yoghurt
- 6 eieren
- 75 gram gebroken lijnzaad
- 100 gram sesamzaad
- 75 gram fijngemalen zonnebloempitten
- 75 gram roomboter
- 2 flinke theelepels bakpoeder
- 1,5 tl zout
Bereidingswijze:
- Doe de zonnebloempitten in de keukenmachine en maal de pitten tot je een fijn meel krijgt. Het lijnzaad hoeft niet gemalen te worden.
- Neem een steelpannetje en doe de roomboter erin. Zet dit op een LAAG vuur en laat het smelten.
- Neem ondertussen een beslagkom en meng alle ingrediënten door elkaar met een garde.
- Als de boter gesmolten is, meng je de boter samen met de overige ingrediënten al roerend door elkaar. Wees niet te zuinig met het bakpoeder. Je mag twee flinke theelepels gebruiken.
- Neem een bakblik van 28 centimeter en vet dit in met een beetje roomboter of olijfolie. Doe vervolgens het deeg erin.
- Zet de oven op 175 graden en bak het brood in 40 minuten bruin. Bedek het brood met aluminiumfolie (of bakpapier) en laat nog 40 minuten gaar worden. Dit doe je omdat het anders mogelijk verbrandt.
- Dit nadat je het uit de oven hebt gehaald, haal je het brood uit het bakblik. Dek af met aluminiumfolie of doe he in een broodzak. Je kunt het brood een week bewaren of per portie in de vriezer bewaren voor later.