Granola

Ingrediënten:

  • 50 g havermout vlokken
  • 30 g quinoa zaden
  • 25 g quinoa vlokken
  • 30 g pompoenpitten
  • 30 g (wal)noten
  • 1 tl kaneel
  • 2 el notenolie
  • 3 el honing

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Meng alle ingrediënten goed met elkaar in een grote kom
  • Roer de olie en honing goed onder het mengsel. Zorg dat alles goed bedekt is met het mengsel
  • Verdeel de granola over de bakplaat en zet in de oven. Bak het gedurende zo’n 15 minuten. Houd wel goed in de gaten, want het kan snel te hard gaan.
  • Haal na zo’n 15 minuten uit de oven en laat het goed afkoelen.
  • Je kan de granola nog verder ‘pimpen’ met vers fruit, (soja)yoghurt, rozijntjes,…