Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- kruimeldeeg
- 1 broccoli
- 1 bundel prei
- 200 g magere gerookte spek
- 3 teentjes knoflook
- 5 lente-uitjes,
- 1,5 el lijnzaad
- 1,5 el pistachenoten
- 1 el zonnebloempitten
- 1 groene paprika
- 1,5 el kurkuma
- 1 tl zwarte peper, zout
- 150 ml verse light room
- 5 eieren
Bereidingswijze:
- Kuis en snij de groenten (broccoli, prei, lente-uitjes en paprika).
- Hak de knoflook fijn.
- Verwarm de oven tot 200°C.
- Blancheer de broccoli en de prei met stoom.
- Bak intussen de spekreepjes in een pan.
- Meng de groenten en de spekreepjes in een grote kom. Voeg er de knoflook, eieren, lijnzaad, pistachenoten, zonnebloempitten, room, lente-uitjes, kurkuma en zwarte peper bij, en eventueel enkele snuifjes zout. Meng goed.
- De bereiding mag niet te compact zijn. Verdun het mengsel indien nodig met wat melk.
- Spreid het kruimeldeeg uit op bakpapier in een ronde schotel. Prik hier en daar met een vork gaatjes voordat u de bereiding erin giet.
- Bak 35 minuten in de oven.
- Serveer met een salade erbij.