Gehaktschotel met sperziebonen

Ingrediënten:

  • 100 gram rundergehakt
  • 100 gram sperziebonen (schoongemaakt)
  • 2 kleine wortels
  • ½ rode paprika
  • ½ ui
  • 2 el satésaus
  • 1 tl komijn
  • 1 tl grove mosterd
  • 1 el sojasaus
  • 1 el kokosolie

Bereidingswijze:

  • Kook de boontjes in ongeveer 10 minuten gaar. 
  • Snijd ondertussen de wortel in plakjes en paprika in kleine blokjes.
  • Snipper ui.
  • Zet een koekenpan op het vuur en verhit de kokosolie.
  • Fruit de ui.
  • Bak het gehakt.
  • Voeg vervolgens de wortel en paprika toe en roerbak dit kort mee. 
  • Voeg dan de pindasaus toe samen met de komijn, mosterd en sojasaus.
  • Doe als laatste de sperziebonen bij de gehaktschotel. Hussel even goed door en serveer.