Frietjes met guacamole

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • Voor de frietjes:
    • 1 grote zoete aardappel
    • 1 grote pastinaak
    • 1 grote peterseliewortel
    • kokosolie of olijfolie
    • himalayazout of zeezout
  • Voor de guacamole:
    • 2 rijpe avocado’s
    • 1,5 el limoensap
    • 1 el extra vierge olijfolie
    • ¼ à ½ tl Himalayazout of zeezout
    • cayennepeper
    • gemalen komijn
    • zwarte peper van de molen
    • 2 el verse koriander
    • 2 el lente-ui

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de groenten en snijd ze in frietjes.
  • Leg ze op een bakplaat en besprenkel met olie en zout naar smaak.
  • Bak ze 10 minuten. Draai of schep ze om en bak ze nog eens 5 à 15 minuten. Hoe dunner de frietjes, hoe sneller gaar.
  • Doe de ontpitte en gehalveerd avocado’s in een mengkom. Prak ze tot moes met een vork.
  • Voeg het limoensap, de olijfolie, het zout, de cayennepeper, de komijn en de zwarte peper toe. Meng goed met een lepel.
  • Voeg tot slot de fijngehakte koriander en lente-ui toe. Meng alles.