Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 4 forellen, schoongemaakt
- 2 rode paprika’s, in blokjes
- 2 rode uien, fijngesneden
- 2 citroenen, in schijfjes
- 1 rood pepertje, fijngesneden
- takjes tijm
- 4 teentjes knoflook
- olijfolie
- 1 scheut pastis
voor de couscous: - 200 g griesmeel
- 2 wortelen, in blokjes
- 10 kerstomaten, in 2 gesneden
- 2 uien, fijngesneden
- 1 handvol munt, fijngesneden
- 1 handvol peterselie, fijngesneden
- 1 el ras-el hanout
- 1 scheut olijfolie
- zout, peper
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de forellen aan de binnen- en buitenkant met peper en zout. Leg elke forel op een vel vetvrij papier.
- Verdeel de paprika’s, ui, citroen het pepertje en de tijm over de binnenkant van de vissen. Versnipper de look over de buitenkant. Overgiet met wat olijfolie en pastis. Sluit de papieren wikkels hermetisch af, gebruik indien nodig keukengaren. Leg de vispapillotten in een ovenvaste schaal en zet 30 minuten in de oven.
- Maak de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng er de ingrediënten door. Dien op met forel.