Doperwten met kip en appel

Aantal personen: 2

Ingrediënten:

  • 350 g   aardappels 
  • 80 ml  amandelmelk 
  • Kokosvet
  • 4  takjes peterselie
  • 4  takjes munt, alleen de blaadjes
  • Peper en zout
  • 150 g  kipfilet
  • 1 Ui
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 appel
  • 100 g  doperwten 

Bereidingswijze:

  • Kook de aardappels gaar
  • Verwarm de amandelmelk met het kokosvet in een een pan. De melk mag niet koken.
  • Giet de aardappels af en stamp tot een puree. Roer de melk, peterselie de munt erdoor
  • Breng op smaak met peper en zout. 
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de kipfilet in 10 minuten goudbruin.
  • Voeg de ui en het kerriepoeder toe en bak nog 3 minuten.
  • Roer tot slot de appel en doperwten erdoor, verwarm goed.