Chocolademousse met karamelijs

Aantal personen: 2

 

Ingrediënten:

Chocolademousse:

  • 2 grote bananen
  • ½ rijpe avocado
  • 2 el rauwe cacaopoeder
  • ½ tl kaneelpoeder
  • 1 el water

Karamelijs:

  • 1 el pindakaas
  • 50 ml water
  • 1 bevroren banaan, in stukjes gesneden
  • 3 ontpitte dadels
  • snuifje zeezout

 

bereidingswijze:

  • Doe alle ingrediënten voor de mousse in de blender en mix tot een romig en luchtig geheel. Schep dit vervolgens in een kommetje.
  • Spoel de blender af, haal de bevroren banaan uit de vriezer en doe hetzelfde met de ingrediënten voor het karamelijs. Mix tot je een romig ijsmengsel hebt.
  • Schep vervolgens de mousse en het ijs laagje voor laagje boven op elkaar. Besprenkel eventueel met brésilienne.