Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 1 kg champignons
- 1 rode ui
- 4 teentjes knoflook
- 150 g Griekse yoghurt
- peterselie
- 400 g tomaten
- 250 g volwaardige rijst
- 150 g Légumaise Italia
- zeezout
- zwarte peper van de molen
- 4 el olijfolie
- 1 el zacht paprikapoeder
- 1 el mosterd
- 500 g kipfilets
Bereidingswijze:
- Kook de rijst gaar gedurende aangeduide tijd. Giet af en laat uitlekken.
- Was de tomaten en snijd ze in grove stukken.
- Pel de ui en de teentjes look en versnipper ze.
- Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Verhit 4 el olijfolie in een grote kookpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de look toe en bak glazig. Voeg de champignons toe en roerbak ze een 10tal minuten tot ze zacht beginnen te worden.
- Roer er de tomaten en 1 el mosterd door en voeg daarna de yoghurt toe. Roerbak het geheel zachtjes gedurende 5 minuten.
- Voeg de Légumaise toe, roer er 1 el zacht paprikapoeder door en voeg zout en peper toe.
- Bak de kipfilets in olijfolie gaar.
- Serveer met de rijst en werk af met fijngesnipperde peterselie.