Bulgur met pittige kikkererwten

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 200 g bulgur (gedroogd)
  • groentebouillon
  • 600 g kikkererwten (uit blik)
  • 150 g warmoes
  • 180 g courgette
  • 2 el ras el hanout
  • 1 el Indische currypoeder
  • Zout

Bereidingswijze:

  • Laat de bulgur in hete groentebouillon koken.
  • Rasp de courgette. Snij de warmoes in eer fijne reepjes.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Meng de kikkererwten met de currypasta en laat de helft hiervan 15 à 20 minuten roosteren in de oven.
  • Stoof de overige kikkererwten in weinig olie tot de aroma’s vrijkomen. Meng er de bulgur onder en laat 2 minuten meestoven. Voeg eventueel wat groentebouillon toe indien de mengeling te droog is.
  • Haal van het vuur en meng er de warmoes en courgette onder. Breng op smaak met zout.
  • Voeg er net voor het serveren de krokante erwten onder.